29 °C Budapest

3 év után ismét veszteséges a Zalakerámia

Pénzcentrum
2004. február 13. 08:36

3 év után ismét veszteséges negyedévet produkált a Zalakerámia, bár üzemi teljesítménye ismét jó lett. A cég nem csak nettó, hanem üzemi szinten is negatív eredményt ért el, mindazonáltal a részvények árfolyamát elsősorban a tulajdonosváltás határozhatja meg a továbbiakban is.

A társaság árbevétele 15%-kal emelkedett a negyedik negyedévben, így a 12 havi gördülő értékesítések rekord szintet értek el. Az értékesítés közvetlen költségei azonban szintén komolyabb mértékben emelkedtek, így üzemi szinten veszteséges lett a cég - akárcsak egy évvel korábban.


Az 12 havi gördülő üzemi eredmény - mely a szezonalitást kiszűrő belső teljesítményt mutatja - tovább emelkedett, aggodalomra tehát semmi ok.

A belföldi értékesítések tekintetében csak a Zalakerámia volt kénytelen visszaesést elészenvedni, a többi leánycég jól teljesített, a Zala külföldi bevételei azonban igen jelentősen növekedtek (részarányuk az össz árbevételben azonban nem jelentős).

A cég ismét kiemelte gyorsjelentésében a hazai piac problémáit: az import átlagárak folyamatosan csökkennek, a Zalakerámia saját átlagárai pedig stagnálnak. Ezen kívül a cég szerint egyre nagyobb teret hódítanak az olcsó árszegmensben a kínai termékek.


A cégcsoport üzemi eredménye -157 millió Ft lett, ami 40%-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Elsősorban az árfolyam veszteségnek köszönhetően a vállalat nettó szinten szintén veszteséges lett: a -215 millió Ft -40 Ft-os EPS-t takar.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A mérleg sorokat tekintve egyetlen dolgok érdemes kiemelni: a pénzeszközök állománya 23%-kal visszaesett az egy évvel korábbihoz képest.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem