27 °C Budapest

3 év után ismét veszteséges a Zalakerámia

Pénzcentrum
2004. február 13. 08:36

3 év után ismét veszteséges negyedévet produkált a Zalakerámia, bár üzemi teljesítménye ismét jó lett. A cég nem csak nettó, hanem üzemi szinten is negatív eredményt ért el, mindazonáltal a részvények árfolyamát elsősorban a tulajdonosváltás határozhatja meg a továbbiakban is.

A társaság árbevétele 15%-kal emelkedett a negyedik negyedévben, így a 12 havi gördülő értékesítések rekord szintet értek el. Az értékesítés közvetlen költségei azonban szintén komolyabb mértékben emelkedtek, így üzemi szinten veszteséges lett a cég - akárcsak egy évvel korábban.


Az 12 havi gördülő üzemi eredmény - mely a szezonalitást kiszűrő belső teljesítményt mutatja - tovább emelkedett, aggodalomra tehát semmi ok.

A belföldi értékesítések tekintetében csak a Zalakerámia volt kénytelen visszaesést elészenvedni, a többi leánycég jól teljesített, a Zala külföldi bevételei azonban igen jelentősen növekedtek (részarányuk az össz árbevételben azonban nem jelentős).

A cég ismét kiemelte gyorsjelentésében a hazai piac problémáit: az import átlagárak folyamatosan csökkennek, a Zalakerámia saját átlagárai pedig stagnálnak. Ezen kívül a cég szerint egyre nagyobb teret hódítanak az olcsó árszegmensben a kínai termékek.


A cégcsoport üzemi eredménye -157 millió Ft lett, ami 40%-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Elsősorban az árfolyam veszteségnek köszönhetően a vállalat nettó szinten szintén veszteséges lett: a -215 millió Ft -40 Ft-os EPS-t takar.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A mérleg sorokat tekintve egyetlen dolgok érdemes kiemelni: a pénzeszközök állománya 23%-kal visszaesett az egy évvel korábbihoz képest.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?