15 °C Budapest

Spéder Zoltán Szófiában - DSK tervek

Pénzcentrum
2004. február 6. 15:27

A DSK Bank meg kívánja duplázni hitelezési portfólióját az idei évben és befektetési, illetve biztosítási divíziót állt fel - jelentette be Spéder Zoltán, az OTP vezérigazgató-helyettese egy Szófiában tartott sajtókonferencián- tudósít a Reuters.

Az OTP által megvásárolt bolgár bank 30%-kal kívánja növelni lakossági hitelezését, 50%-kal vállalati hitelezését 2004-ben.

Spéder Zoltán kiemelte, hogy a DSK-nak nem csak Bulgária legnagyobb, hanem legjobban teljesítő bankjává kell válnia.

Spéder Zoltán korábban a portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy 3 fő csapásirány várható 2004-ben. Egyrészt létre fognak hozni egy alapkezelőt, másrészt egy vagy két biztosító társaságot (élet és nem élet). A nyugdíjpénztár egy félig létező ám vegetáló üzletág jelenleg, itt is az eddigieknél sokkal dinamikusabb vagyon és ügyfél állomány növekedés a kitűzött cél s egy érdemi piaci pozíció elérése néhány éven belül. Az alapkezelőnél piacvezető kíván lenni a cég, elképzelhető egy két OTP devizás termék megjelenése is. A biztosító esetében 10%-os piaci részesedés elérése a reális cél 2-3 év alatt.

Spéeder Zoltán elmondása szerint 2008 végére a DSK piacvezető bank kell hogy legyen az összes eszköz tekintetében a bolgár piacon. Ez 18%-os mérlegfőösszeg szerinti piacrészesedést jelent. A hagyományos piaci szegmensekben, a lakossági betét és hitel szegmensekben szintén piacvezetőnek kell maradnia domináns piaci részesedéssel, a hitel oldalon és a leva betét oldalon ez 40-42% közötti részesedést jelent. Hitel oldalon a fogyasztási és a lakás (jelzálog) hitelekről, mind a kettőben ezt a domináns részesedést kell elérni. Új üzletág a vállalati, amelyben a megcélzott piaci részesedés a hitel és betét oldalon is 10-10%.

A lakossági területen kiemelt cél egy új termékstruktúra kialakítása és azon belül egy meghatározó termékcsoport kialakítása, ez az OTP-hez hasonlóan lakossági folyószámla és kártya termékekeket fog jelenteni. 2008-ra a megcélzott kártya ill. folyószámla szám 2 millió darab. A jelenlegi 60 ezres számhoz képest ez egy igen dinamikus növekedést jelez előre. A fenti tervek megvalósítása érdekében a bank a termék innováció élvonalába kíván repülni, így a következő évtől az első évben havi, a későbbiekben pedig negyedéves ütemezéssel új termékek fognak bevezetésre kerülni- mondta korábban Sépeder Zoltán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A profit 2008 végére a 100 m eurot kell hogy adó előtt elérje, ez kb. a négyszerese a 2003-as prognózisnak. A megtérülési mutatók is folyamatosan javulnak, az időszak végére a 25-26%-os reál saját tőke arányos megtérülést kell elérnie a banknak, az eszközarányos megtérülés pedig 3% fölött kell hogy legyen.

Spéder Zoltán elmondása szerint a költséghatékonyság is javulni fog. A kiadás/bevétel mutató az időszak végére 50%-os szintre kell hogy lemenjen, jelenleg ez 62% körüli szinten van.. A Dimension nevű számítógépes rendszer bevezetését követően be fog indulni az összes folyamat átszervezésére. A Dimension roll-out befejezése 2004 első-második negyedévének végére várható. A Dimension egy nagy kapacitásokkal rendelkező intregrált rendszer, így a következő 4-5 évre az IT kérdés meg lesz oldva a banknál.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?