23 °C Budapest

Spéder Zoltán Szófiában - DSK tervek

Pénzcentrum
2004. február 6. 15:27

A DSK Bank meg kívánja duplázni hitelezési portfólióját az idei évben és befektetési, illetve biztosítási divíziót állt fel - jelentette be Spéder Zoltán, az OTP vezérigazgató-helyettese egy Szófiában tartott sajtókonferencián- tudósít a Reuters.

Az OTP által megvásárolt bolgár bank 30%-kal kívánja növelni lakossági hitelezését, 50%-kal vállalati hitelezését 2004-ben.

Spéder Zoltán kiemelte, hogy a DSK-nak nem csak Bulgária legnagyobb, hanem legjobban teljesítő bankjává kell válnia.

Spéder Zoltán korábban a portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy 3 fő csapásirány várható 2004-ben. Egyrészt létre fognak hozni egy alapkezelőt, másrészt egy vagy két biztosító társaságot (élet és nem élet). A nyugdíjpénztár egy félig létező ám vegetáló üzletág jelenleg, itt is az eddigieknél sokkal dinamikusabb vagyon és ügyfél állomány növekedés a kitűzött cél s egy érdemi piaci pozíció elérése néhány éven belül. Az alapkezelőnél piacvezető kíván lenni a cég, elképzelhető egy két OTP devizás termék megjelenése is. A biztosító esetében 10%-os piaci részesedés elérése a reális cél 2-3 év alatt.

Spéeder Zoltán elmondása szerint 2008 végére a DSK piacvezető bank kell hogy legyen az összes eszköz tekintetében a bolgár piacon. Ez 18%-os mérlegfőösszeg szerinti piacrészesedést jelent. A hagyományos piaci szegmensekben, a lakossági betét és hitel szegmensekben szintén piacvezetőnek kell maradnia domináns piaci részesedéssel, a hitel oldalon és a leva betét oldalon ez 40-42% közötti részesedést jelent. Hitel oldalon a fogyasztási és a lakás (jelzálog) hitelekről, mind a kettőben ezt a domináns részesedést kell elérni. Új üzletág a vállalati, amelyben a megcélzott piaci részesedés a hitel és betét oldalon is 10-10%.

A lakossági területen kiemelt cél egy új termékstruktúra kialakítása és azon belül egy meghatározó termékcsoport kialakítása, ez az OTP-hez hasonlóan lakossági folyószámla és kártya termékekeket fog jelenteni. 2008-ra a megcélzott kártya ill. folyószámla szám 2 millió darab. A jelenlegi 60 ezres számhoz képest ez egy igen dinamikus növekedést jelez előre. A fenti tervek megvalósítása érdekében a bank a termék innováció élvonalába kíván repülni, így a következő évtől az első évben havi, a későbbiekben pedig negyedéves ütemezéssel új termékek fognak bevezetésre kerülni- mondta korábban Sépeder Zoltán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A profit 2008 végére a 100 m eurot kell hogy adó előtt elérje, ez kb. a négyszerese a 2003-as prognózisnak. A megtérülési mutatók is folyamatosan javulnak, az időszak végére a 25-26%-os reál saját tőke arányos megtérülést kell elérnie a banknak, az eszközarányos megtérülés pedig 3% fölött kell hogy legyen.

Spéder Zoltán elmondása szerint a költséghatékonyság is javulni fog. A kiadás/bevétel mutató az időszak végére 50%-os szintre kell hogy lemenjen, jelenleg ez 62% körüli szinten van.. A Dimension nevű számítógépes rendszer bevezetését követően be fog indulni az összes folyamat átszervezésére. A Dimension roll-out befejezése 2004 első-második negyedévének végére várható. A Dimension egy nagy kapacitásokkal rendelkező intregrált rendszer, így a következő 4-5 évre az IT kérdés meg lesz oldva a banknál.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?