14 °C Budapest

Spéder Zoltán Szófiában - DSK tervek

Pénzcentrum
2004. február 6. 15:27

A DSK Bank meg kívánja duplázni hitelezési portfólióját az idei évben és befektetési, illetve biztosítási divíziót állt fel - jelentette be Spéder Zoltán, az OTP vezérigazgató-helyettese egy Szófiában tartott sajtókonferencián- tudósít a Reuters.

Az OTP által megvásárolt bolgár bank 30%-kal kívánja növelni lakossági hitelezését, 50%-kal vállalati hitelezését 2004-ben.

Spéder Zoltán kiemelte, hogy a DSK-nak nem csak Bulgária legnagyobb, hanem legjobban teljesítő bankjává kell válnia.

Spéder Zoltán korábban a portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy 3 fő csapásirány várható 2004-ben. Egyrészt létre fognak hozni egy alapkezelőt, másrészt egy vagy két biztosító társaságot (élet és nem élet). A nyugdíjpénztár egy félig létező ám vegetáló üzletág jelenleg, itt is az eddigieknél sokkal dinamikusabb vagyon és ügyfél állomány növekedés a kitűzött cél s egy érdemi piaci pozíció elérése néhány éven belül. Az alapkezelőnél piacvezető kíván lenni a cég, elképzelhető egy két OTP devizás termék megjelenése is. A biztosító esetében 10%-os piaci részesedés elérése a reális cél 2-3 év alatt.

Spéeder Zoltán elmondása szerint 2008 végére a DSK piacvezető bank kell hogy legyen az összes eszköz tekintetében a bolgár piacon. Ez 18%-os mérlegfőösszeg szerinti piacrészesedést jelent. A hagyományos piaci szegmensekben, a lakossági betét és hitel szegmensekben szintén piacvezetőnek kell maradnia domináns piaci részesedéssel, a hitel oldalon és a leva betét oldalon ez 40-42% közötti részesedést jelent. Hitel oldalon a fogyasztási és a lakás (jelzálog) hitelekről, mind a kettőben ezt a domináns részesedést kell elérni. Új üzletág a vállalati, amelyben a megcélzott piaci részesedés a hitel és betét oldalon is 10-10%.

A lakossági területen kiemelt cél egy új termékstruktúra kialakítása és azon belül egy meghatározó termékcsoport kialakítása, ez az OTP-hez hasonlóan lakossági folyószámla és kártya termékekeket fog jelenteni. 2008-ra a megcélzott kártya ill. folyószámla szám 2 millió darab. A jelenlegi 60 ezres számhoz képest ez egy igen dinamikus növekedést jelez előre. A fenti tervek megvalósítása érdekében a bank a termék innováció élvonalába kíván repülni, így a következő évtől az első évben havi, a későbbiekben pedig negyedéves ütemezéssel új termékek fognak bevezetésre kerülni- mondta korábban Sépeder Zoltán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A profit 2008 végére a 100 m eurot kell hogy adó előtt elérje, ez kb. a négyszerese a 2003-as prognózisnak. A megtérülési mutatók is folyamatosan javulnak, az időszak végére a 25-26%-os reál saját tőke arányos megtérülést kell elérnie a banknak, az eszközarányos megtérülés pedig 3% fölött kell hogy legyen.

Spéder Zoltán elmondása szerint a költséghatékonyság is javulni fog. A kiadás/bevétel mutató az időszak végére 50%-os szintre kell hogy lemenjen, jelenleg ez 62% körüli szinten van.. A Dimension nevű számítógépes rendszer bevezetését követően be fog indulni az összes folyamat átszervezésére. A Dimension roll-out befejezése 2004 első-második negyedévének végére várható. A Dimension egy nagy kapacitásokkal rendelkező intregrált rendszer, így a következő 4-5 évre az IT kérdés meg lesz oldva a banknál.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.03 16:27
Annyiféle angle-ből vizslatják már az AI hatását, nehéz újat mondani. Az olvasás (a komoly olvasás...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM