11 °C Budapest

Spéder Zoltán Szófiában - DSK tervek

Pénzcentrum
2004. február 6. 15:27

A DSK Bank meg kívánja duplázni hitelezési portfólióját az idei évben és befektetési, illetve biztosítási divíziót állt fel - jelentette be Spéder Zoltán, az OTP vezérigazgató-helyettese egy Szófiában tartott sajtókonferencián- tudósít a Reuters.

Az OTP által megvásárolt bolgár bank 30%-kal kívánja növelni lakossági hitelezését, 50%-kal vállalati hitelezését 2004-ben.

Spéder Zoltán kiemelte, hogy a DSK-nak nem csak Bulgária legnagyobb, hanem legjobban teljesítő bankjává kell válnia.

Spéder Zoltán korábban a portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy 3 fő csapásirány várható 2004-ben. Egyrészt létre fognak hozni egy alapkezelőt, másrészt egy vagy két biztosító társaságot (élet és nem élet). A nyugdíjpénztár egy félig létező ám vegetáló üzletág jelenleg, itt is az eddigieknél sokkal dinamikusabb vagyon és ügyfél állomány növekedés a kitűzött cél s egy érdemi piaci pozíció elérése néhány éven belül. Az alapkezelőnél piacvezető kíván lenni a cég, elképzelhető egy két OTP devizás termék megjelenése is. A biztosító esetében 10%-os piaci részesedés elérése a reális cél 2-3 év alatt.

Spéeder Zoltán elmondása szerint 2008 végére a DSK piacvezető bank kell hogy legyen az összes eszköz tekintetében a bolgár piacon. Ez 18%-os mérlegfőösszeg szerinti piacrészesedést jelent. A hagyományos piaci szegmensekben, a lakossági betét és hitel szegmensekben szintén piacvezetőnek kell maradnia domináns piaci részesedéssel, a hitel oldalon és a leva betét oldalon ez 40-42% közötti részesedést jelent. Hitel oldalon a fogyasztási és a lakás (jelzálog) hitelekről, mind a kettőben ezt a domináns részesedést kell elérni. Új üzletág a vállalati, amelyben a megcélzott piaci részesedés a hitel és betét oldalon is 10-10%.

A lakossági területen kiemelt cél egy új termékstruktúra kialakítása és azon belül egy meghatározó termékcsoport kialakítása, ez az OTP-hez hasonlóan lakossági folyószámla és kártya termékekeket fog jelenteni. 2008-ra a megcélzott kártya ill. folyószámla szám 2 millió darab. A jelenlegi 60 ezres számhoz képest ez egy igen dinamikus növekedést jelez előre. A fenti tervek megvalósítása érdekében a bank a termék innováció élvonalába kíván repülni, így a következő évtől az első évben havi, a későbbiekben pedig negyedéves ütemezéssel új termékek fognak bevezetésre kerülni- mondta korábban Sépeder Zoltán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A profit 2008 végére a 100 m eurot kell hogy adó előtt elérje, ez kb. a négyszerese a 2003-as prognózisnak. A megtérülési mutatók is folyamatosan javulnak, az időszak végére a 25-26%-os reál saját tőke arányos megtérülést kell elérnie a banknak, az eszközarányos megtérülés pedig 3% fölött kell hogy legyen.

Spéder Zoltán elmondása szerint a költséghatékonyság is javulni fog. A kiadás/bevétel mutató az időszak végére 50%-os szintre kell hogy lemenjen, jelenleg ez 62% körüli szinten van.. A Dimension nevű számítógépes rendszer bevezetését követően be fog indulni az összes folyamat átszervezésére. A Dimension roll-out befejezése 2004 első-második negyedévének végére várható. A Dimension egy nagy kapacitásokkal rendelkező intregrált rendszer, így a következő 4-5 évre az IT kérdés meg lesz oldva a banknál.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm