18 °C Budapest

2-3 mrd Ft-os tőkebevonás előtt a KFKI Csoport

Pénzcentrum
2004. február 6. 14:25

Intézményi befektetőkkel, kockázati tőkealapokkal tárgyal a KFKI Csoport, a tervezett fejlesztési program megvalósításához 2-3 mrd forintnyi külső tőkebevonásra van szükség - közölte Ludman Lajos a Világgazdaságnak adott interjújában.

A vállalatcsoport új üzleti modellje jelentős átszervezések végrahajtásán alapul, a társaság megújult termékekeivel és szolgáltatásaval a piac megváltozott igényeihez kíván igazodni, a rugalmasság és a gyártófüggetlenség valódi értéket jelenthet a költségérzékenyebb szegmensekben is, mint például a kis- és középvállalkozások.

Ludman Lajos megfelelő partnerekkel együttműködve reálisnak ítélte a régiós terjeszkedés lehetőségét.

A KFKI Csoport árbevétele a 2002-ben elért 19.9 mrd Ft-hoz képest a nem auditált számok alapján 8%-kal 17.6 mrd Ft-ra esett vissza tavaly, miközben a legfontosabb területeken - rendszerintegráció, alkalmazásfejlesztés - a hazai piac mintegy 10.8%-kal zsugorodott.

A társaság előzetes terveiben 21.8 mrd Ft-os árbevétel és 332 millió Ft-os adózás előtti eredmény elérése szerepelt a tavalyi évre vonatkozóan.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?