Pannonplast - miről születhetett döntés az igazgatósági ülésen?

Pénzcentrum
2004. február 3. 12:10

A Pannonplast részvényei januárban a megszokottnál magasabb forgalom mellett 1,450 Ft fölé emelkedtek, majd az elmúlt napokban 1,400 Ft alatti tartományba gyengültek vissza. Ennek ellenére sem tartjuk valószínűnek, hogy tulajdonosi változások állnának a mai felfüggesztést eredményező események mögött - bár ezt az eshetőséget sem szabad kizárni.

A mai igazgatósági ülésen történtek véleményünk szerint két témakört érinthetnek.

Könnyen elképzelhető, hogy a gyorsjelentés közzététele előtt a menedzsment profit előrejelzést tesz közzé a legfontosabb tényszámok ismeretében, ugyanakkor azt a szcenáriót is lehetségesnek tartjuk, hogy akár a három pillért - fröccsöntés, csőgyártás, csomagolóanyag-gyártás - is alapjaiban érintő dizinvesztíció húzódik a háttérben.

Bármelyik eshetőség is igazolódik be, az árfolyamhatást meghatározni pontos információk hiányában egyelőre lehetetlen, sejtéseink alapján azonban nagyobb lehet egy negatív kimenetel valószínűsége.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?