2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Meglépte a magyar bank: itt a kölcsön, amiből bárki vehet luxusautót


Fontos változtatásokkal indította a júliust az egyik legnagyobb magyarországi bank - szúrta ki a Pénzcentrum. Július 1-től ugyanis már gépjárművásárlásra is lehet igényelni a szóban forgó bank úgynevezett kiemelt személyi kölcsönét, de jelentős változás történt a maximálisan igényelhető hitelösszeg terén is.

Július 1-től jelentős változások történtek a K&H Bank személyi hiteleinél: egyrészt bővült a bank termékpalettája, másrészt a felvehető hitelösszegek felső határa is - bizonyos esetekben - megemelkedett. A kiemelt, magasabb jövedelmű ügyfelek részére kialakítottak egy külön, kifejezetten gépjármű vásárlására igényelhető lehetőséget, illetve külön termékek vannak az ingatlan vásárlására és felújítására kölcsönt igénylők számára.

A termékek átvariálásánál azonban fontosabb változás, hogy - ahogyan már említettük - a maximálisan igényelhető kölcsönösszegek felső határai is jelentősen megemelkedtek. Korábban csak 5 millió forint felvételére volt lehetőség - a magasabb jövedelmű, kiemelt ügyfelek esetében 7 millió volt a felső határ -, ám mostantól akár 10 millió forintot is igényelhetnek a bank ügyfelei, feltéve, hogy lakáscélt szeretnének megvalósítani. Ráadásul ezt az alacsonyabb jövedelmű, nem kiemelt ügyfelek is megtehetik, bár továbbra is magasabb kamatok mellett.

A gépjármű vásárlására kialakított termék felső összeghatára 8 millió forintnál lett meghúzva, tehát ez is jelentősen magasabb a korábbi plafonnál.

Ezek igen jelentős változásoknak tekinthetőek, hiszen sok bank korábban még 7 millió forintig sem ment el, amennyiben fedezetlen hitelről volt szó: sokáig 5 millió forint volt az igényelhető legmagasabb személyi kölcsön felső határa a bankok többségénél. Az emelések persze valahol érthetőek, hiszen az utóbbi években egyre több magyar vett fel hitelt, és ezek jelentős része nagyobb kiadásokra, többek között éppen lakásfelújításra vagy lakásvásárlására lett fordítva. Emellett azonban a fedezetes, ugyanakkor szabad felhasználású hiteleket felvétele nem vált újra népszerűvé.

Tehát nem annyira meglepő ez a folyamat, ráadásul a K&H Bank nem is úttörő ezen a téren, hiszen például a CIB Banknál és az Erste Banknál is 10 millió forintos a személyi hitelek maximálisan igényelhető felső határa. Ráadásul fix kamatozású hitelekről van szó, ami ekkora hitelösszegeknél már nem elhanyagolható szempont. Főleg most, amikor már elkezdtek elindulni a kamatok felfelé.

Finanszírozást keresel?

Természetesen nem a felvehető hitel maximális összege az egyetlen szempont, amikor hitelt választunk, hanem az egyéb kondíciók is, míg a legfontosabb kérdés az, hogy mennyi lesz a havi törlesztőrészlete a hitelnek. Az alábbiakban elvégeztünk egy számítást a Pénzcentrum kalkulátorával, hogy lássuk, mire számíthat az, aki ilyen magas összegű fedezetlen hitelt szeretne felvenni. A számítás során 7 millió forintos hitelösszeget és 7 éves futamidőt adtunk meg. Íme néhány az ajánlatok közül:

  • K&H Bank: 107 333 forintos törlesztőrészlet, 7,90 százalékos THM,
  • Erste Bank: 109 069 forintos törlesztő, 8,69 százalékos THM,
  • CIB Bank: 112 707 forintos törlesztőrészlet és 9.41 százalékos THM.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Felmondási hullám a magyar munkahelyeken: ez már a poszt-covid szindróma?
Sokan, az eddig elégedettnek, stabilnak hitt emberek közül egyik napról a másikra mondanak fel munkahelyükön, teljesen meggondolatlanul.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk