2019. január 19. szombat Sára, Márió

Egyre drágább hiteleket vesznek fel a magyarok


A lakosság egyre inkább a fix kamatozású hiteleket preferálja. Nem csak a lakáscélú hiteleknél, de már a fogyasztási célú kölcsönöknél is a hosszú távú fix kamatperiódus a népszerűbb - írja az MNB adatokra hivatkozva a Világgazdaság.

Az lakáshitelek közül a lakosság már korábban is a kiszámíthatóbb fix kamatozású hiteleket preferálta. A legfrissebb statisztikákból azonban kiderül, hogy az év első kilenc hónapjában kihelyezett 493 milliárd forintnyi személyi hitel 61,3 százaléka egy évnél hosszabb kamatperiódusú. Korábban ez az arány 58,4 százalék volt. Az öt éven túli kamatperiódusú hitelek aránya 28,4 százalékról 34,7 százalékra nőtt.

A változó kamatozású vagy legfeljebb egyéves kamatfixálású hitelek aránya eközben 44,2 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 67,3 százalékról. A mindössze egy évig fixált kamatozású lakáshitelek aránya 40-ről 18,9 százalékra csökkent. Látható tehát, hogy a lakosság egyre nagyobb mértékben preferálja a stabilitást a rövid távon alacsonyabb költségű hitelek helyett.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 608 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 15,33%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 11 728 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a K&H, az ERSTE, valamint a Raiffeisen Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt tartunk: ennyivel többre futja egy átlag szlováknak, mint egy magyarnak
Az Egyesült Királyság és Ausztriába pedig látótávba sincs.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk