12 °C Budapest
Medical blur background customer or patient service counter, office lobby, or bank business building interior inside waiting hall area

Az egyik legnagyobb rémálmuktól vehetnek búcsút a magyarok: az idegőrlő várakozás a múlté

2022. március 18. 19:31

Hivatalos ügyek intézésével kapcsolatban sokak számára még mindig a várakozás az első dolog, ami eszükbe jut. Nem véletlen, ugyanis egy átlagos időbeosztással rendelkező ember számára komoly fejtörést okozhat, hová tudják beilleszteni az ilyen jellegű teendőkkel általában együtt járó várakozási időt.  Vannak, akik az ebédszünetüket áldozzák fel, míg mások szabadságot vesznek ki, megint mások a halogatás kevéssé bevált, ámde annál elterjedtebb taktikáját választják. Egy biztos: banki teendők intézése esetén már egyikre sincs szükség, ilyenkor lehetőség van a szolgáltatással kapcsolatos előzetes szervezésre, azaz az időpontfoglalásra.

Az új OTP MobilBankban már ez a funkció is elérhető.

Sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy az időpontfoglalás szolgáltatás igénybevételével lerövidíthető a banki ügyintézés során a várakozás, pedig – hangozzon bármennyire is közhelyesen - az idő tényleg pénz: számítanak azok a percek, amelyeket az időpontfoglalás jelentette soron kívüli kiszolgálással megspórolható. Amikor ezerféle tevékenységre kell beosztani a kevés szabadidőt, igazán jól jöhet, ha az amúgy is időigényes, személyes jelenlétet kívánó összetettebb banki ügyeket nem kell bizonytalan hosszúságú várakozási idővel is megfejelni.

Az OTP közlése szerint már az új MobilBank appban is megtalálható az előzetes időpontfoglalás funkció is, így most már akár a mobiltelefon segítségével, néhány kattintással is lerövidíthető a fióki ügyintézés és ezáltal számos banki szolgáltatás vehető igénybe soron kívül. A menüben megtalálható a „Fióki időpontfoglalás” menüpont, amelyre rákattintva először meg kell adni, hogy milyen banki tevékenységre szeretne az ügyfél időpontot foglalni. Ezt követően ki kell választani azt a bankfiókot, ahol az ügyintézés történne, majd be kell állítani az érkezés tervezett időpontját. Végül leellenőrizhető, hogy minden információ helyesen lett-e megadva, és már foglalható is az időpont.

Az előzetes időpontfoglalás minden bankfióki, személyes szakértői segítséget igénylő banki ügy kapcsán elérhető, kezdve a bankszámlákkal, bankkártyákkal kapcsolatos kérdésektől, a megtakarításokon, a befektetéseken és a hiteleken át, egészen az egyéb, például prémium típusú banki ügyintézésig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 18:14
Az MNB frissítette az elkövetkez évekre várt inflációs várakozásait. Az áremelkedés komoly hatással...
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 16:26
Új szintre lép a bizottság vizsgálata.
Kiszámoló  |  2022. szeptember 29. 12:11
Negatív rekord negatív rekord hátán, a 13%-ra emelt magyar alapkamat után ma a 420 forintot is átvit...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?