18 °C Budapest
Serious businessman reading cv new job candidate and using laptop. Handsome young leader listening terms of transaction from partner. Difficult business decision about make corporate deal.

Megrohanták a magyarok a bankokat: hihetetlenül kapós ez a kölcsön

2021. május 19. 19:33

Lassan a 100 milliárd forintos keret felét lekötik a vállalkozások, amelyek igényelték a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt. A járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások már több mint 18 milliárd forint összegben nyújtottak be hitelkérelmeket, a legfeljebb 10 millió forintos, 3 éves türelmi idővel kínált konstrukcióból.

Nem lankad az érdeklődés a március 8-a óta elérhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön iránt, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank a járvány elhúzódó gazdasági hatásainak enyhítésére alakított ki. A legfeljebb 10 millió forintos kölcsön amellett, hogy kamatmentes, azzal is segíti a vállalkozások fizetési nehézségeinek áthidalását, hogy törlesztését elég 3 évvel a folyósítást követően megkezdeni. A jogosultak köre nemrég ismét bővült, így már nemcsak a kiemelt 55 ágazatban dolgozó vállalkozások vehetik igénybe a kedvezményes konstrukciójú hitelt, hanem azok a vállalkozások, egyéni vállalkozók valamint egyesületek is igényelhetik a konstrukciót, amelyek:

  • rendelkeznek 2020-as évre vonatkozóan teljes lezárt (12 hó) beszámolóval;
  • 2020-ra vonatkozó árbevételük nem nagyobb, mint 100 millió Ft;
  • 2020-ra vonatkozó tárgyévi éves átlagos állományi létszámuk nem nagyobb, mint 25 fő;
  • 2020. évi árbevételük minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019. évi árbevétele.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön iránt megjelenése óta hatalmas az érdeklődés. Számításaink szerint, a 100 milliárd forintos uniós forrás csaknem felét már lekötötték a jogosult cégek és egyesületek. A konstrukció tehát számos vállalkozás számra jelenthet segítséget a nehézségek áthidalásához, vagy az újrainduláshoz” – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató helyettese.

A konstrukcióból az OTP Bank által üzemeltetett MFB Pontokon befogadott kérelmek összege már átlépte a 18 milliárd forintot, átlagosan 8 millió forintot igényelnek a vállalkozások.

Elsősorban a vendéglátás és szálláshely szolgáltatás területén tevékenykedő cégek igénylik a konstrukciót, de sok kérelem érkezik be a kereskedelemmel és gépjárműjavítással foglalkozó vállalkozásoktól is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A jogosult társaságok a felvett forrást felhasználhatják készletek beszerzésére, működési költségük fedezésére, bér- és járulékfizetésre, valamint a rezsiköltségek finanszírozására is. A kölcsön fontos feltétele azonban, hogy az igénylő társaság rendelkezzen lezárt üzleti évvel 2019-re és 2020-ra vonatkozóan, mert a felvett összeg nem haladhatja meg 2019-es árbevételét, ám 2020-as árbevétele sem lehet magasabb 100 millió forintnál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MEDIA1  |  2024. március 28. 11:20
Bírságot kapott a héten a Tamási Rádió és a Jazz TV az NMHH Médiatanácsától, és a holland társhatósá...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem