15 °C Budapest

Őrület: sorban állnak a magyar fiatalok az 500 ezres ingyenhitelért

2020. május 6. 11:15

Alig 5 nap alatt több mint 5500 hallgató igényelte a teljesen kamatmentes Diákhitel Pluszt. A legtöbb diák a maximális, félmillió forintos összeget kérték

Óriási az érdeklődés a szabad felhasználású, teljesen kamatmentes Diákhitel Plusz iránt, a bevezetése óta eltelt öt nap alatt több, mint 5500 hallgató igényelte, legtöbben a maximális, félmillió forintos összeget. A termék bevezetése tehát alkalmas, hatékony eszköznek bizonyult arra, hogy segítséget nyújtsunk a koronavírus-járvány idején a felsőoktatásban tanulóknak

- mondta Schanda Tamás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette, hogy számításaik szerint az év végéig akár a 75 ezret is elérheti azoknak a száma, akik pénzügyi támogatást kapnak a Diákhitel Központtól részben a hiteltörlesztési kötelezettség felfüggesztésével, részben új hitelek folyósításával. Az ITM közlése szerint

az első hiteleket már a jövő héten folyósíthatják.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet elrendelése óta, a vonatkozó kormánydöntések végrehajtásával összesen mintegy 45,5 ezer felsőoktatási hallgató és volt hallgató számára nyújtott és nyújt azonnali pénzügyi segítséget a Központ. Ez részben a hiteltörlesztési kötelezettség felfüggesztésével, részben a május 1-től elérhető Diákhitel Plusz bevezetésével és a többi diákhitel termék igénylési feltételeinek könnyítésével valósul meg. Magyar Péter arról is tájékoztatott, hogy a tavalyi 11600 új diákhitel szerződéshez képest idén - 2003 óta nem látott magasságba - 30000-re nőhet az új diákhitel-igénylések száma.

A gazdaság lassulása és a munkaerőpiacon tapasztalt negatív trend miatt nehéz pénzügyi helyzetbe került hallgatók azonnali megsegítésével jelen helyzetben a MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ tud a legtöbbet tenni a felsőoktatási lemorzsolódás drasztikus megnövekedésének megakadályozására

- mondta Magyar Péter.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ITM felhívta továbbá a figyelmet, hogy az igénylések száma hamarosan tovább növekedhet, ugyanis rövid időn belül elérhetővé válik a Diákhitel Plusz felnőttképzésekhez kapcsolódó változata. Ennek keretében maximum 1,2 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes hitelt vehetnek fel azok, akik az ITM által kijelölt képzéseken vesznek részt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem