7 °C Budapest

Fiatal házasok, figyelem: mától ennél a banknál is igényelheted a babavárót

2019. július 19. 13:02

A mai naptól igényelhető a babaváró hitel a CIB Banknál. A bank várakozásai szerint a babaváró hitel adhatja az év hátralévő részében a lakossági hitelpiaci új kihelyezések ötödét. Annak köszönhetően, hogy a babaváró önerőként is felhasználható lakáshitel-igénylés esetén, olyan családok is otthonhoz juthatnak, akiknek eddig erre nem volt lehetőségük.

A babaváró kölcsönnel azok a házaspárok, akik megfelelnek a törvényi feltételeknek, maximum tízmillió forint szabad felhasználású kölcsönhöz juthatnak. Az első gyermek születésekor a kölcsön a teljes futamidőre kamatmentessé válik, és az ügyfél kérésére a hitel törlesztését három évre szüneteltetheti a bank. A második gyermek világrajövetelekor az ügyfél kérésére a hitel törlesztését újabb három évre szünetelteti a bank, illetve a tartozás 30 százalékával megegyező összegű gyermekvállalási támogatásra, míg a harmadik gyermek érkezésével a teljes fennálló tartozásnak megfelelő összegű gyermekvállalási támogatásra jogosultak a házaspárok, amely a kölcsön előtörlesztésére kerül elszámolásra.

Nem vagy jogosult babaváróra? Személyi hitelekért keresd fel kalkulátorunkat!

A CIB Bank a házaspároknak húszéves kortól biztosítja ezt a konstrukciót (azzal a kitétellel, hogy a feleség a jogszabálynak megfelelően még nem töltötte be a 41. életévét) - írja közleményében a bank. A vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint a hitelbírálat a dokumentumok hiánytalan benyújtásától számolva 10 napot vehet igénybe. A CIB Banknál a dokumentumok hiánytalan benyújtása esetén ez gyorsabb is lehet, akár néhány nap alatt megtörténhet.

Várakozásaink szerint az idei év hátralévő részében a babaváró hitel adja majd a lakossági hitelpiaci új kihelyezések ötödét. Úgy gondoljuk, hogy az igénylők jelentős része a családvédelmi akcióterv több elemét fogja egyszerre igénybe venni, így a babaváró hitel mellett a kibővített CSOK és a kapcsolódó kedvező kamatozású kamattámogatott hitel, illetve a piaci kamatozású lakáshitelek iránt is növekvő keresletre számítunk az év hátralévő részében. Ezt nagyban segíti, hogy a babaváró hitel 75 százalékban önerőként is beszámítható lakáshitel felvételekor, így most azoknak a családoknak is lehetősége lesz ingatlant vásárolni, akiknek eddig a szükséges önerő hiányában erre nem volt módja

- mondta Bán Kristóf, a CIB Bank lakossági hiteltermékek vezetője. A CIB banknál a THM 0,48 százalék lesz, abban az esetben pedig, ha a kamattámogatás elveszik (mert például az ötödik év végéig nem születik gyermek), a THM a jelen állás szerint 6,63 százakékra módosul.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem