20 °C Budapest
Videó: belestünk az Amazon gigaraktárába

Videó: belestünk az Amazon gigaraktárába

2016. november 29. 16:39

Megdöbbentő videó jelent meg a napokban, amelyen az Amazon csomagküldő óriáscég egyik központját mutatják be. Egy ekkora gyár ugyanis naponta akár több tízmillió csomagot is feladhat, ráadásul a napokban jelentettk be, hogy hazánkba is ingyen szállítanak. De vajon hogyan kerülnek a magyarok otthonába a cég küldeményei?

Elképesztő videó jelent meg a Business Insider oldalán, amiben az Amazon csomagküldő cég egyik legnagyobb, kaliforniai központjába látogattak el:

  • A gyár több mint 100 ezer négyzetméteren működik,
  • Ahonnan csak a hétfői napon 51 millió terméket adtak fel,
  • Aznap másodpercenként 629 tárgyat adtak el.

Az elosztóban robotok segítségével rendezik és postázzák a csomagokat, ebben a gyárban 2500 alkalmazottat foglalkoztat a világcég. Ugyan hazánkba nem innen szállítnak, de a vállalatnak számos központja van, amelyek a videón láthatóhoz hasonlóan működnek.

Az Amazon egyébként nemrég jelentette be, hogy már Magyarországra is ingyen szállít csomagokat. Ehhez annyit kell tennünk, hogy nem az amerikai, hanem a német oldalt keressük fel, így vámmentesen juthatunk hozzá a megrendelt tárgyainkhoz.

Mire figyeljünk, ha online vásárolunk?

Amikor online vásárolunk, nem árt odafigyelni néhány alapvető dologra:

  • Mindig olvassuk el az üzletszabályzatot, különösen, ha külföldi webshopból vásárolunk, ilyenkor ugyanis más jogok vonatkoznak ránk.
  • Bankkártyával történő fizetéskor lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljunk, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így a bankkártyánk adatai biztonságos kapcsolaton keresztül jutnak el a bank központjába, azokat a webáruház üzemeltetője nem ismeri meg.
  • Óvakodjunk az olyan weboldalaktól, melyeknek nevében elírás, vagy hiba található, valamint ahol nem, vagy hiányosan adják meg az üzemeltető cég adatait. Ezeket az oldalakat sokszor megbízhatatlanok és csak a bankkártya adataink lenyúlására játszanak.
  • Óvatosan adjuk meg a személyes adatainkat is, különösen, a bankkártyájukra vonatkozó adatok esetében (ezeket csak a fizetést bonyolító bank oldalán adjuk meg).
  • Kerüljük azokat a webshopokat, amelyek szolgáltatásával kapcsolatban kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek meglepően alacsony áron kínálják a termékeiket, esetleg nem valódi címmel, telephellyel vagy telefonszámmal regisztráltak.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?