26 °C Budapest
Már be se megyünk a bankba, ha kölcsönre van szükségünk

Már be se megyünk a bankba, ha kölcsönre van szükségünk

2016. szeptember 2. 19:00

Már nem csak az érdeklődés, de az igénylés is egyre nagyobb mértékben történik interneten keresztül a hazai Sberbank tapasztalatai szerint.

Az elmúlt 12 hónapban 841 milliárd forintnyi lakossági hitel helyeztek ki - ebből 441 milliárd volt lakáshitel, 290 milliárd pedig fogyasztási hitel. Figyelemre méltó trend, hogy a lakossági hitelügyintézésben egyre jobban előtérbe került az internetes felületeken történő érdeklődés, amelyből egyre több tényleges hitelfelvétel valósul meg. Egyre inkább úgy tűnik, hogy 

az interneten keresztül intézett hiteligénylések mennyisége elkezdett felzárkózni a legnagyobb mértékben az online térben bonyolított pénzügyi tevékenységek köréhez, amelyet továbbra is a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötése vezet.

A bankok igyekeznek a digitális megoldások felé fordulni, ám ez sok esetben mindössze a banki weboldal fejlesztésére és a mobilalkalmazásra korlátozódik. Pedig az internet hozzáféréssel rendelkező banki ügyfeleknek 42 százaléka nem is tudja, hogy bankjának egyáltalán van-e okostelefonos applikációja és mindössze 15 százalék az, akik aktívan használják is.

Fodor Tamás, a Sberbank Magyarország Zrt. lakossági üzletágért felelős igazgatója elmondta: 

A digitalizáció előtérbe helyezésének van egy másik fontos aspektusa az internetes megjelenésen túl is. Tapasztalataink azt mutatják, hogy már a termékfejlesztéskor figyelembe kell venni az online térben mozgók igényeit. Azt kell szem előtt tartanunk, hogy a lehető legtöbb információ elérhető legyen az adott termékről, sőt akár igényelni is lehessen online."

A számok is ezt támasztják alá. Mint Fodor Tamás megosztotta, a Sberbank személyi kölcsöne esetében például egyedülálló módon az érdeklődők 70 százaléka internetes csatornán keresztül érkezik. Ezzel az ő ajánlatuk valószínűleg az egyik legsikeresebb a piacon, az online értékesítést tekintve.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az online értékesítésre optimalizált banki termékek a pénzügyi szolgáltatások következő szintjének küszöbét jelentik, hiszen már ma is elérhető a teljes körű tájékozódás lehetősége az interneten keresztül.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?