24 °C Budapest
Már be se megyünk a bankba, ha kölcsönre van szükségünk

Már be se megyünk a bankba, ha kölcsönre van szükségünk

2016. szeptember 2. 19:00

Már nem csak az érdeklődés, de az igénylés is egyre nagyobb mértékben történik interneten keresztül a hazai Sberbank tapasztalatai szerint.

Az elmúlt 12 hónapban 841 milliárd forintnyi lakossági hitel helyeztek ki - ebből 441 milliárd volt lakáshitel, 290 milliárd pedig fogyasztási hitel. Figyelemre méltó trend, hogy a lakossági hitelügyintézésben egyre jobban előtérbe került az internetes felületeken történő érdeklődés, amelyből egyre több tényleges hitelfelvétel valósul meg. Egyre inkább úgy tűnik, hogy 

az interneten keresztül intézett hiteligénylések mennyisége elkezdett felzárkózni a legnagyobb mértékben az online térben bonyolított pénzügyi tevékenységek köréhez, amelyet továbbra is a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötése vezet.

A bankok igyekeznek a digitális megoldások felé fordulni, ám ez sok esetben mindössze a banki weboldal fejlesztésére és a mobilalkalmazásra korlátozódik. Pedig az internet hozzáféréssel rendelkező banki ügyfeleknek 42 százaléka nem is tudja, hogy bankjának egyáltalán van-e okostelefonos applikációja és mindössze 15 százalék az, akik aktívan használják is.

Fodor Tamás, a Sberbank Magyarország Zrt. lakossági üzletágért felelős igazgatója elmondta: 

A digitalizáció előtérbe helyezésének van egy másik fontos aspektusa az internetes megjelenésen túl is. Tapasztalataink azt mutatják, hogy már a termékfejlesztéskor figyelembe kell venni az online térben mozgók igényeit. Azt kell szem előtt tartanunk, hogy a lehető legtöbb információ elérhető legyen az adott termékről, sőt akár igényelni is lehessen online."

A számok is ezt támasztják alá. Mint Fodor Tamás megosztotta, a Sberbank személyi kölcsöne esetében például egyedülálló módon az érdeklődők 70 százaléka internetes csatornán keresztül érkezik. Ezzel az ő ajánlatuk valószínűleg az egyik legsikeresebb a piacon, az online értékesítést tekintve.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az online értékesítésre optimalizált banki termékek a pénzügyi szolgáltatások következő szintjének küszöbét jelentik, hiszen már ma is elérhető a teljes körű tájékozódás lehetősége az interneten keresztül.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 16:07
A kormánypárti lap még márciusban, a választási kampányban tette közzé a most helyreigazított valótl...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?