11 °C Budapest
Ezek a bankok küzdhetnek tovább a devizaperben

Ezek a bankok küzdhetnek tovább a devizaperben

Pénzcentrum
2014. szeptember 19. 15:27

Egy héten belül lezárulnak a bankok devizahiteles perei az állammal szemben, már csak néhány olyan pénzintézet van, amiről még nem született ítélet első fokon. Vannak olyan hitelezők, akik kiharcolták, hogy elfogadja a bíróság a keresetüket, de kik ők, és mit értek el?

Augusztus végén kezdődtek a bakok perei a magyar állam ellen, amelyben a devizahitelek egyoldalú kamatemelésének tisztességességét kellett a pénzintézeteknek bebizonyítani. A legtöbb hitelintézet esetében első fokon már megszületett döntés, jövő hétvégéig még a maradék perek is lezárulnak. Megnéztük, hogy melyik bank vette fel sikerrel a harcot az állam ellen.

Ez még csak első fokú döntés

Jövő hét végéig csupán az első fokú bíróság döntései zárulnak le, ez azt jelenti, hogy másodfokon és harmadfokon még tovább folytatódhatnak a perek, így az ügyek elhúzódására is fel kell készülni. Plusz csavart adhat a végleges döntésnek, hogy van olyan bank (és a későbbiekben még több ilyen akadhat), amelyik az Alkotmánybírósághoz (AB) fordult a keresete felülvizsgálatának érdekében.

Nekik mégis sikerült

Ugyan még messze van az ítélet, de azt láthatjuk, hogy hat olyan hitelintézet volt, akik sikeresen tudtak fellépni. Három pénzintézet az OTP csoporthoz tartozik, ők az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak keresetükkel. A másik három hitelintézet a Cetelem, az UCB és a K&H Bank. A siker titkáról azonban nem nyilatkoznak a pénzintézetek. Azonban a K&H esetében a bíróság kimondta, hogy a pénzintézet 95 százalékban pervesztes, csak bizonyos idén kötött szerződések esetében járt el tisztességesen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Infografikánkon ellenőrizheted, hogy a te bankod sikeres volt vagy sem:

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. október 7. 05:59
HOLD After Hours. Ezúttal Zsiday Viktorral beszélünk az elmaradt (?) világvégérl, de lesz böszmeség...
MEDIA1  |  2022. október 6. 17:30
A szélsséges megnyilvánulásairól elhíresült oldal a letiltása után egy másik Facebook-lapon kezdett...
Bankmonitor  |  2022. október 6. 15:14
A rezsiszabályok átalakítása hatással van az ingatlanpiacra: az energiatakarékos, modern otthonok fe...
MNB Intézet  |  2022. október 6. 11:00
Az orosz-ukrán háború átrendezte az energiapiaci erviszonyokat. Fél, hogy a zöld beruházások az alac...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?