34 °C Budapest

Felfüggeszti az Erste a nem teljesítő devizahitelek felmondását

Pénzcentrum
2013. november 8. 14:02

Átmenetileg 3 hónapra felfüggeszti az árfolyamgátra jogosult, nem teljesítő deviza alapú jelzáloghitel ügyletek felmondását az Erste Bank annak érdekében, hogy a legrászorultabb ügyfelei is igénybe tudják venni a kiszélesített árfolyamgát adta lehetőségeket. A bank szerint a lépéssel a legnehezebb helyzetben lévő családok lehetőséget kapnak otthonaik megtartására - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az Erste.

Jelasity Radován elnök-vezérigazgató a döntéssel kapcsolatban elmondta: az Erste azért döntött a nem teljesítő adósok esetében a hitelszerződések felmondásának felfüggesztéséről, mert bízik abban, hogy az árfolyamgát rendszer kiszélesítésével a legnehezebb helyzetben lévő ügyfelek is megmenthetők.

Az árfolyamgát rendszer kiszélesítése a már 90 napnál régebbi tartozást felhalmozott devizahiteles ügyfelek számára is megoldást kínál immár. A havi törlesztő részletek jelentős csökkenése komoly segítség lehet számukra, hogy ismét fizetni tudják hitelüket. Ezzel a lépéssel is szeretné a Bank ösztönözni az árfolyamgát igénybevételére jogosult, nem teljesítő ügyfeleit a programba való belépésre.

Az árfolyamgát rendszert az Erste Bank - csakúgy, mint a bankszektor egésze - is támogatta és kínálta jogosult ügyfeleinek. A rendszer mostani kiszélesítése annak elismerése, hogy ez az a megoldás, ami hatékony és azonnali segítség az ügyfeleknek, költségei kezelhetőek és beláthatóak az ügyfelek, az állam és a bankok számára.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?