18 °C Budapest

Pénz kell karácsonyig? Itt vannak a bankok legjobb ajánlatai

Pénzcentrum
2012. december 20. 05:27

Néhány kivételtől eltekintve nem sokat változott a személyi kölcsönök piaca utolsó körképünk óta. A legkedvezőbb ajánlatok leheletnyivel a 20 százalékos THM szint alatt igényelhetőek azok számára, akik nettó 250 ezer forint felett keresnek. Akinek pénz kell, most találhat kedvező ajánlatot.

Az új évet jó lehet tiszta lappal kezdeni, de ha ez nem is megy, egyszerűbb és átláthatóbb feltételeket célszerű teremteni a hiteleink között. A már meglévő fedezet nélküli hitelek (különféle szolgáltatóknak fizetett áruhitelek, hitelkártya és folyószámlahitelek, valamint személyi kölcsönök) kiváltása jó ötlet lehet, hogy összességében kisebb törlesztővel, egyszerűbb ügyintézéssel legyen rendezhető havonta a tartozás. A legtöbb bank kínál erre megoldást, akár fedezet vagy kezes/adóstárs bevonása nélkül is.

A személyi kölcsönök legnagyobb előnye a gyors ügyintézés és a mára viszonylag alacsony kamatköltség, valamint az elérhető magas hitelösszeg. Jól jöhet azok számára, akiknek nincs fedezetként bevonható ingatlanvagyonuk, de szükségük van valamilyen hitelre. A legtöbben lakásfelújításra, családi eseményekre, meglévő "drágább" hiteleik kiváltására és hasonló célokra veszik igénybe, de felhasználhatjuk váratlan kiadásaink rendezésére, vagy akár vállalkozásunkat is beindíthatjuk ezen kölcsön segítségével.

Minden személyi kölcsön körképünkkel kapcsolódó cikkünkben leírjuk, hogy a referencia THM értékét jogszabály szerint 3 millió forintra és 5 évre kell számolni (még akkor is, ha ezen kombináció ritkán fordul elő és egyes pénzintézetek nem is kínálnak ilyet). Ez könnyen előfordulhat, hiszen jellemzően 200 ezer forinttól 2-6 millió forintig terjed az igényelhető hitelösszeg és van olyan bank is, ahol a leghosszabb futamidő 6-8 év, amit előszeretettel választanak azok, akik a havi törlesztő összegét minimalizálni szeretnék. 2-3 millió forintos hitelösszeg felett egyébként már kedvezőbbnek mondható egy szabad felhasználású jelzáloghitel, hiába lehet sokkal magasabb a kezdeti költség

A személyi kölcsönöknek egyes bankoknál nincs kezdeti költsége (hitelbírálati díj, folyósítási költség), míg más pénzintézeteknél kisebb összegeket von le a bank, legtöbb esetben a folyósított hitelösszegből. Így pl. 1 millió forint igénylése esetén 960 ezret kapunk kézhez, ha 40 ezer forint a kezdeti költség.

A bankok legfrissebb ajánlatai

Nézzük, hogy mit kínálnak most a bankok. A BankRáció.hu hitel összehasonlító oldalonrészletesen személyre szabhatjuk az ajánlatokat, mi 1 millió forinttal és két különböző futamidővel számoltunk. Az első esetben 36 hónappal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Hajszálnyi különbségek vannak a legolcsóbb hitelek között.

A legolcsóbb hiteleket számlahasználathoz illetve magas jövedelem-jóváíráshoz kötik a bankok. Aktív számlahasználat és jövedelemjóváírás nélkül 23,74 százalékos THM-mel juthatunk hozzá 1 millió forinthoz 3 éves futamidőre. Eddigi körképeinkhez képest a kezdeti költségeket most hozzáadtuk az összes visszafizetendő összeghez, hogy megkapjuk azt a valós összeget, amibe a hitel kerül. A Budapest Bank a 250 ezer forint feletti nettó jövedelműeknek kínálja 20 százalék alatti THM-mel hitelét, amelynek nincs kezdeti költsége, de magasabb a törlesztőrészlete, mint az FHB-nál. Ez utóbbi banknál 10 ezer forinttal alacsonyabb az elvárt jövedelem, de magas a kezdeti költség. A 2 ezer forint különbség a két hitel között semmiképp sem nevezhető lényegesnek.
Hitelválasztáskor szintén fontos szempont, hogy az előtörlesztésnek milyen díjai vannak, hiszen így tudunk kiszállni a meglévő hiteleinkből, ha pénzhez jutunk, vagy olcsóbb finanszírozást találunk. Az újabb szabályozás szerint az előtörlesztési díjakat a visszafizetendő összeg 1%-ában maximalizálja egy jogszabály, de előfordul olyan konstrukció is, ahol ezt elengedik, mint a Budapest Banknál.


A Budapest Bank maximum 36 hónapra kínálja Prémium Kölcsönét, így 5 éves futamidő esetén kevesebb ajánlatból válogathatunk, a banknál egy drágább termék érhető el csak hosszabb futamidőre. Az 5 éves hitelek között jelenleg az FHB Tartozásrendező Extra hitele a legkedvezőbb, közvetlenül utána következik a sorban a Raiffeisen személyi kölcsöne, 33 ezer forinttal nagyobb teljes visszafizetendő költséggel, de majd' ugyanennyivel kisebb kezdeti költséggel.

Összességében azt tanácsoljuk, hogy a meglévő drágább hitelek kiváltását mindenkinek érdemes végiggondolni. Ilyenkor a számlavezető bankunkon kívül még 1-2 másik pénzintézet személyi kölcsön ajánlatának is célszerű utánanézni. A bankok honlapjain vagy a BankRáció.hu-n találunk kalkulátort, ami az általunk keresett hitelösszeg / futamidő kombinációkra is könnyen kiszámolja számunkra a legjobb ajánlatot.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm