Orbán: A végtörlesztésnél kedvezőbb ajánlatot dolgoztunk ki

Pénzcentrum
2012. január 24. 13:02

A végtörlesztésnél kedvezőbb megoldást talált a kabinet a közszolgálatban dolgozók "devizahitel-csapdából történő kimentésére" - egyebek mellett erről ír Orbán Viktor kormányfő a közszféra érintett munkavállalóinak szóló újabb levelében az MTI beszámolója szerint.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden arról tájékoztatott, hogy a leveleket ezen a héten postázzák, a közszolgálatban dolgozók pedig legkésőbb a hét végén, jövő hét elején meg is kapják azokat. A levélben a miniszterelnök arról ír - ismertette a szóvivő -, hogy a kormány olyan megoldást talált ezen családok "devizahitel-csapdából történő kimentésére", amely kedvezőbb a végtörlesztésnél. Az új típusú árfolyamgát ugyanis - a gyermekszámtól függő állami kamattámogatásnak köszönhetően - átlagosan 30 százalékkal alacsonyabb havi törlesztőrészletet fog eredményezni a jelenleginél - hangsúlyozta.

Utóbbi nem újdonság, az új árfolyamgát a nem közalkalmazottak számára is közel ennyivel alacsonyabb törlesztőrészletet eredményez 2016 végéig, hiszen a frankhitelesek esetében 180 forintos lesz a rögzített árfolyam. Ezt követően a rögzített árfolyam feletti, ki nem fizetett törlesztőrészlet tőkerészéből képződő gyűjtőszámlahitelt kell majd törleszteni.

Kérdés, mennyiben lesz más a közalkalmazottak esetében alkalmazott szisztéma.

Giró-Szász András kormányszóvivő pénteken közölte, hogy a végtörlesztésnél kedvezőbb kondíciójú, állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát rögzítését ajánlja a kormány a közszféra devizahitellel rendelkező dolgozóinak. Elmondta akkor azt is, hogy a havi törlesztőrészlet pontos megállapításához szükséges modellszámítások - amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium dolgoz ki - hamarosan a munkaadókhoz kerülnek, a munkavállalók pedig náluk érdeklődhetnek.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem