19 °C Budapest

Ide teheted a felesleges készpénzed

Pénzcentrum
2011. november 9. 15:31

Megoldódik a készpénzkezelés egyik régi problémája: éjjel-nappal − tehát a bankfiókok nyitvatartási idején kívül is - lehet készpénzt befizetni a pénzautomatákba. Az automatákba betett összeg azonnal megjelenik a számlán, és elérhetővé válik például bankkártyás költésekhez. Így még az egymástól éppen távol lévő rokonok is időveszteség és költség nélkül juttathatnak pénzt a társkártyákra. Nem mellékesen: a művelet teljesen díjmentes.


Az igények alapos felmérése és a rendkívül sikeres tesztidőszak után az UniCredit Bank az év végéig, a már meglévő tíz után, további huszonöt új típusú, forint-készpénzbefizetésre alkalmas készüléket helyez üzembe. A megoldás abban különbözik a Magyarországon eddig kínált borítékos befizetésektől, hogy az összeg azonnal megjelenik, mégpedig díjmentesen az ügyfél számláján. Különösen hasznos lehet az új szolgáltatás a napi készpénzforgalmat lebonyolító vállalkozásoknak. A taxisok, kiskereskedők, szolgáltatók ezzel a banki újítással nemcsak napközben, hanem a bank zárása után is időveszteség és költségek nélkül helyezhetik el a bevételüket a bankszámlájukra.

A pénztári műveletekért általában díjat számítanak fel a bankok. Így tehát azok, akik naponta fizetik be a bevételüket, eddig kénytelenek voltak ezzel a költséggel kalkulálni. Sokat jelenthet, hogy az új, a készpénzbefizetés lehetőségét infografikával jelölő automatákba behelyezett összeg azonnal az ügyfél számlájára kerül, így az azonnal felhasználható átutalásokra, betétlekötésekre vagy egyéb tranzakciókra. De felhasználható ez a megoldás pénzküldésre is: ha például egy szülő sürgősen pénzt akar juttatni más városban tanuló vagy éppen síúton lévő gyermekének, ő a befizetés utáni percekben már ki is veheti egy másik ATM-ből az összeget − éjszaka is, ünnepnapokon és munkaszüneti napokon is.

A szolgáltatás igénybevételéhez nincsen szükség borítékra, nem kell kitölteni készpénz-befizetési nyomtatványt sem: a készpénzt egyszerűen be kell helyezni az ATM-be. A befizetésnek csupán két feltétele van: egy, a Bank által kibocsátott aktív MasterCard, Maestro vagy VISA betéti bankkártya és a hozzá kapcsolódó forintbankszámla.

A bank a nap huszonnégy órájában hozzáférhető, befizetésre is alkalmas automatákat a főváros legforgalmasabb részein, valamint egyelőre a nagyobb vidéki városokban helyezte el. A már meglévő tíz készülék mellé az idén 25 új automatát szerelnek fel. A tervek szerint jövőre újabb huszonöt, a készpénzbefizetés fogadására képes ATM várja majd az ügyfeleket. A szolgáltatás használatát az automatákon jól észrevehető helyen elhelyezett, könnyen értelmezhető infografika segíti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 18:43
Emellett egy másik eset miatt figyelmeztetésben is részesítette a tévétársaságot a grémium. Bírságot...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?