Frankhiteleseknek kedvezhet a Svájci jegybank

Pénzcentrum
2011. szeptember 9. 10:14

A magyarországi frankhitelesek szempontjából kedvező jel, hogy az elemzők sem az idei, sem pedig a jövő évre nem valószínűsítenek svájci kamatemelést és a szakértők többsége szerint sikeres lehet a jegybank által kedden bejelentett árfolyamküszöb.

Nem kell kamatemeléstől tartani

Szeptember 15-én tanácskoznak ismét (ahogy az negyedévente lenni szokott) a svájci jegybankárok. A Reuters által megkérdezett 34 közgazdász mindegyike úgy válaszolt, hogy az SNB a jelenlegi zéró szinten tarthatja az alapkamatot. Ez nem is meglepő eredmény annak fényében, hogy a svájci jegybank mindent bevet a frank drágulása ellen, kedden végső fegyverét, az árfolyamküszöböt is bevetette. Ennél érdekesebb ugyanis, hogy az elemzők konszenzusa sem az ide, sem pedig a következő évre nem vetít előre kamatemelést (és ez kedvező hír a magyarországi frankhitelesek számára is), mivel a globális gazdaság lassulása az alpesi országot is fenyegeti.

Még több jó hírt kapnak a frankhitelesek Svájcból


Egészen addig nem számítunk a svájci alapkamat emelésére, amíg a svájci jegybank devizapiaci intervencióra kényszerül az 1,20-as árfolyamküszöb védelme érdekében - fejtették ki a hírügynökségnek az ING közgazdászai. Ez pedig egészen addig elhúzódhat, amíg meg nem oldódik az euróövezet adósságválsága, ami a menedékdevizák fő hajtóereje - vetítik előre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25