17 °C Budapest

Mentőcsomag Svájcból! Nem nőhet tovább a frank árfolyama

Pénzcentrum
2011. szeptember 6. 10:29

A svájci jegybank ezentúl nem engedi a frank euróval szembeni árfolyamának erősödését az 1,20-as szint alá. A 10 órakor megjelent közleményre hatalmasat gyengült a frank.


Sokkoló bejelentés

A délelőtt 10 órakor megjelent közleményben a svájci jegybank hangsúlyozza, hogy a svájci frank jelenleg tapasztalt masszív felértékelődése jelentős veszélyt jelent a svájci gazdaság számára és felveti a deflációs kockázatokat.

"A svájci jegybank (SNB) ezért a frank jelentős és tartós gyengítésére fog törekedni. Azonnali hatállyal, továbbá már nem fogja tolerálni azt, hogy a frank euróval szembeni árfolyama az 1,20-as szint alá süllyedjen" - áll a közleményben.

A jegybank felkészült arra, hogy korlátlan mennyiségben vásároljon külföldi devizát.

A jegybank közleménye ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy az 1,20-as árfolyamszint is túl erős és az idő folyamán tovább kell gyengüljön a frank. "Ha a gazdasági kilátások és a deflációs kockázatok azt indokolják, akkor a jegybank további intézkedéseket fog megtenni" - olvasható a közleményben.

Mit jelent ez a magyar frankhiteleseknek?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A svájci jegybank 1,2-es EUR/CHF minimum árfolyamkorlátja mindenképpen jó hír a magyar frankhitelesek számára. A korábbi pletykákkal ellentétben ugyanis nem árfolyamrögzítésről van szó, vagyis nem veszett el a frankhitelesek reménye arra vonatkozóan, hogy akár ismét 200 forint alatt legyen a frank árfolyama. Amennyiben azonban az 1,2-es szint közelében marad az EUR/CHF árfolyam, az alábbi ábrán is látható módon 210 forint alá is csak 250 illetve ez alatti EUR/HUF árfolyam mellett menne a frank árfolyama.

Előző elemzésünk: ez vár a frankhitelesekre

Itt a bejelentés: árfolyamkorlátot állít fel a svájci jegybank!

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?