Erste: lízingsikerek 2009-ben

2010. április 13. 13:32

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint az Erste Lakáslízing Zrt. és az Erste Ingatlanlízing Zrt. együttesen az új lakáscélú lízingügyletek 46 százalékát szerezte meg 2009-ben, ezzel az új lakáslízing ügyletek terén piacvezető lett.

A pénzintézet közleménye szerint az Erste Lakáslízing és Erste Ingatlanlízing cégeinek mérlegfőösszege 16 százalékkal növekedve meghaladta a 13 milliárd forintot, míg adózás előtti eredményük 74 százalékkal emelkedett 2009 év végére.

Várkonyi Csaba az Erste Lakáslízing Zrt. és az Erste Ingatlanlízing Zrt. vezérigazgatója elmondta: az Erste tavaly elsőként lépett a piacra teljes körű szolgáltatással (új és használt ingatlan mind magánszemélyek, mind vállalkozások esetében, nyílt és zártvégű konstrukcióban egyaránt) és év végére a lakossági új kihelyezések terén piacvezető lett.

Az elmúlt egy évben több kedvező törvényi változás is történt az ingatlanlízing szabályozásához kapcsolódóan. Csökkentek az illetékek, a visszlízing illetékmentes lett és a jelzáloghiteleknél az öt százalékkal magasabb finanszírozási érték (LTV) bevezetése - az ingatlan forgalmi értékéhez képest - is a konstrukciók versenyképességét, népszerűségét növelő tényezők lehetnek hosszabb távon.

A gazdasági válság ugyanakkor nem kímélte ez a piacot sem: a Lízingszövetség adatai szerint 2009 első háromnegyed évében jelentős volt a visszaesés a finanszírozott összeg tekintetében, az utolsó negyedévre azonban enyhe emelkedés kezdődött. A vezérigazgató kiemelte, hogy 2010-re is a 2009 végén elindult enyhe emelkedő trend válhat jellemzővé.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Erste ügyfélkörében ismertebbé vált az ingatlanlízing, változott körükben annak megítélése is. Jelentős mértékben növekedett az ingatlanlízingben finanszírozott lakások aránya, ami annak is köszönhető, hogy a lakástámogatási rendszer megváltozásával az ingatlanlízing már szélesebb lakossági réteg számára vált a jelzáloghitel reális alternatívájává. Aki új lakást vásárol, annak megérte és megéri az ingatlanlízinget választani, hiszen így akár milliókkal is csökkentheti a teljes futamidő alatt vállalt finanszírozási terheit - hangsúlyozta Várkonyi Csaba. Az áttörésszerű változást bizonyítja, hogy az Erste Lakáslízing és Erste Ingatlanlízing mérlegfőösszege 16 százalékkal, míg adózás előtti eredményük 74 százalékkal emelkedett 2009-ben.

A vezérigazgató hozzátette: 2010-re bebizonyosodni látszik, hogy a lízingügyletek színesebbé tudják tenni az ingatlan- és lakásfinanszírozási palettát. Az Erste a lakáslízing termékeken keresztül többféle jövedelmi, illetve megtakarítási helyzetet tud kezelni, mint azon piaci szereplők, akiknek nincs ilyen terméke. Az ingatlanlízing egyre elfogadottabb és népszerűbb, ezért lehetőség nyílhat a lízingfinanszírozás további elterjedéséhez - mondta végül a vezérigazgató.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22