A világ 20 legjobb úti célja között Pécs!

MTI
2010. február 17. 14:32

Ausztria legjelentősebb tesztmagazinjának februári számában Pécset - mint Európa egyik idei kulturális fővárosát - együtt említik a labdarúgó világbajnokság dél-afrikai helyszíneivel, a Hawaii-szigetekkel, vagy Abu Dhabival - mondta el Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketing igazgatója szerdán az MTI-nek.

Az osztrák magazin a szakújságírók véleménye alapján minden évben összeállítja a látogatásra legérdemesebbnek tartott európai és Európán kívüli úti célok listáját. 

Az idén Péccsel Magyarország is felkerült a legkurrensebb turisztikai ajánlatokat tartalmazó előkelő listára, és a cikk olvasóit pécsi szállás- és programlehetőségekről is informálják.

Hegyi Zsuzsa elmondta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. kampányai eredményeként is élénk médiaérdeklődés övezi a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektet Ausztriában. Az év első két hónapjában már olyan meghatározó osztrák napilapokban jelentek meg színes, turistacsalogató összeállítások a baranyai megyeszékhelyről, mint a Kleine Zeitung, a Kronen Zeitung Steiemark, s többek között a Salzburger- és Oberösterreichische Nachrichten.

Az osztrák turisztikai szakma egyik maghatározó magazinja, a Bus&Hotel a címlapján foglalkozik Péccsel a 2010 első negyedévi számában. A pécsi EKF turisztikai népszerűsítése már tavaly nyáron megkezdődött az osztrák piacon, s 2009 utolsó hónapjában a régió szálláshelyein érezhetően bővült az osztrák vendégéjszakák száma. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Turizmus Zrt. bécsi irodája a rendkívül erős érdeklődésre alapozva felfelé - mintegy 5-6 ezerre - módosította marketingtervében az idei évben a dél-dunántúli régió szálláshelyein a pótlólagos osztrák vendégéjszaka növekedésre vonatkozó becslését.

Hegyi Zsuzsa kitért rá, hogy Pécs tavaly 125 ezer turistát látott vendégül hivatalosan, a vendégéjszakák száma pedig 240 ezer volt. Idén e téren 30 százalékos növekedést remélnek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?