13 °C Budapest

Nem kímélte a vihar a Groupama Garancia ügyfeleit sem

Pénzcentrum
2009. október 15. 15:58

A Groupama Garancia Biztosító az elmúlt napok viharkárai kapcsán összesen várhatóan 3500 károsult ügyfelének teljesít kárkifizetést, a kárkifizetések összege a becslések szerint eléri a 200-250 millió forintot - közölte ma a társaság.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt napok viharkárai kapcsán, csütörtökön 14 óráig 1800 kárbejelentés érkezett mintegy 100 millió forint összesített kárösszeggel. A lakásbiztosítási piac meghatározó szereplőjéhez a legtöbb kárbejelentés Hajdú, Szabolcs és Békés megyéből érkezett. A társaság becslései alapján az említett viharok kapcsán összesen várhatóan 3500 károsult ügyfelének teljesít majd kárkifizetést, a kárkifizetések összege pedig várhatóan eléri a 200-250 millió forintot.

A társaság kárszakértői azonnal megkezdték a kárfelmérést, a károk felmérése és az adatok feldolgozása folyamatos. A károk minél gyorsabb felmérése és rendezése érdekében a Groupama Garancia Biztosító az érintett területekre koncentráltan szakembereket csoportosított át.

A nagy értékű károk, mint pl. a tetőszerkezetek megrongálódásának felmérése prioritást élvez, annak érdekében, hogy minél gyorsabban meg lehessen kezdeni a helyreállítási munkákat. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a Groupama Garancia Biztosító alkalmazza a gyorsított, telefonos kárrendezést. A kisebb károk gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Ilyen esetekben különösen hasznos, hogy a Groupama Garancia Biztosító a Garancia-24 gyorsszervíz-szolgáltatás igénybevételére jogosult ügyfelei számára ingyenesen közvetít megbízható szakembereket, akik helyreállítják a keletkezett károkat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29