8 °C Budapest

Érzéketlen bankok: a halott anyák miatt van válság?

2009. május 25. 10:32

Megdöbbentő eset történt az Egyesült Államokban: a Bank of America szerint a válság az olyan emberek miatt alakult ki, akik nem hajlandóak kifizetni az elhunyt szüleik bankkártya-adósságát.

A pénzintézet egyik ügyfele, Theresa Hatt ugyanis 52 évesen rákban elhunyt. Amikor a fia, Paul Kelleher bejelentette ezt a Bank of Americának, az ügyintéző megkérdezte, hajlandó-e kifizetni az anyja hitelkártya-tartozását. Mivel Kelleher közölte, hogy tudomása szerint ez nem kötelező, az ügyintéző kifakadt: "Ha az én anyám lett volna, én kifizetném. Ezért vagyunk benne nyakig a mostani válságban: a bankok kénytelenek leírni a befuccsolt hiteleiket."

A Bank of America behajtási osztályának dolgozói tehát nem csak a hitelek visszafizettetésén dolgoznak keményen, de az ügyfelek morális meggyőzésén is. Pedig nem annyira a - mégoly sántító - moralitásról van itt szó: a cég akár 5 000 dollárt is fizet az alkalmazottainak, amennyiben azok sikeresen hajtják be a már leírásra szánt rossz hiteleket.

Azon kívül, hogy a válságról szóló érvelés tökéletesen érzéketlen és hamis, ráadásul a Bank of America azon ügyfelek adódollárjaiból kapott 45 milliárdnyi segélyt, akiknek morális "tanácsokkal" szolgál, hogyan is kéne viselkedniük. A szolgáltatószektorbeli szakszervezet már régóta szeretné elérni, hogy a cég éléről távolítsák el Ken Lewis vezérigazgatót - talán ez lesz az egyike az indokoknak, ha mégis szóba kerül, miért is kéne kirúgni az arrogáns bank első emberét.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm