15 °C Budapest

Egyre több brit jelzáloghiteles kér törlesztési haladékot

Pénzcentrum
2008. június 5. 15:00

A növekvő energia- és élelmiszer árak miatt egyre több brit jelzáloghiteles érdeklődik a bankoknál törlesztő részleteinek felfüggesztéséről. Jellemzően ez az első jele annak, hogy a lakosság egyre nehezebben viseli a pénzügyi terheket.

A legnagyobb brit bankok arról számoltak be a napokban, hogy egyre több ügyfél érdeklődik és igényel törlesztési felfüggesztést - számol be a Times Online. Ezzel a lehetőséggel Nagy-Britanniában akár egy évre is haladékot kaphatnak a hitelesek törlesztő részleteik teljesítésében.

A Bradford&Bingley a napokban tette közzé jelentésében, hogy jelentősen megnövekedett a hátralékba került ügyfelek száma, többségük pedig már be is nyújtotta igényét a törlesztések későbbi időpontra történő elhalasztásáért, illetve a hitelfeltételek könnyítéséért.

Az építőipar is jelentősen lelassult, mióta a bankok szigorítottak hitelezési feltételeiken és a kamatokat is megemelték. Az egyik legjobb indikátornak tekintett PMI index (Purchasing Managers Index), amely az adott ágazat új megrendeléseit, a készletállományt, a termelést, a szállítókat és a foglalkoztatást vizsgálja, rekord mélységekbe zuhant, az áprilisi 40,3 pontról 32,7-re.

Ötven pont alatt az index már az ágazat, a gyártás szűkülését mutatja, így a mostani érték igen rosszat sejtet. Az építési szektor szűkülése az egész gazdaságot nehezen fogja érinteni, hiszen az ország GDP-jének 6 százalékát ezen ágazat termelése adja.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem