13 °C Budapest

Hitelkalkulator.hu - Új pénzügyi szolgáltató portált indított a Portfolio Csoport

Pénzcentrum
2008. április 10. 12:53

A magyar pénzügyi tartalomszolgáltatás meghatározó szereplője, a Portfolio.hu Csoport stratégiájába illeszkedően új szolgáltató weboldalt indított. A www.hitelkalkulator.hu cím alatt elérhető website a magyar interneten egyedülálló módon tartalmazza csaknem 20 bank több mint 150 hitelének aktuális, összehasonlítható ajánlatát. Ezen kívül minden lényeges, jelzálog-ingatlan hitelezéshez kapcsolódó témáról teljes körű, közérthető információkat közöl. A webportálon keresztül online hiteligénylést is indíthatnak a látogatók, amelyre válaszként 48 órán belül konkrét ajánlatot kapnak.

Az 1999-ben elindított pénzügyi-befektetői hírportál, a Portfolio.hu már 2000-ben megkezdte szolgáltatási tevékenységének kiépítését a tőzsdei adatszolgáltatással. 2006-ben elérhetővé váltak az online befektetési szolgáltatások (részvény kereskedelem, deviza kereskedelem és befektetések a nemzetközi piacokon). 2007-ben önálló leányvállalatot jött létre Portfolio Money néven az immár személyes tanácsadást is tartalmazó hitel-, befektetés- és biztosítás közvetítéshez. A letisztult, alapfunkciókra koncentráló Portfolio Money website ( www.pomo.hu ) mellett az ügyfelek visszajelzései alapján kereslet mutatkozott a bővebb - helyenként edukatív jellegű - információkat és több interaktív elemet tartalmazó website iránt, amelyet egy külön projekt keretében www.hitelkalkulator.hu néven hozott létre a Portfolio Csoport.

1414 milliárd forintos piac

2007-ben 1414 milliárd Ft értékben helyeztek ki jelzálog alapú hitelt a magyar piacon aktív bankok, ami 30%-os növekedést jelez 2006. évhez viszonyítva.
A Portfolio Csoport piacfelmérése alapján a független hitelközvetítők megközelítően 50%-os részesedéssel rendelkeznek, azaz 700 milliárd Ft hitelkihelyezésre került sor tanácsadó igénybevétele mellett.

A hazai hitelközvetítő piac két jelentős eltérést mutat nyugat-európai összehasonlításban:
(1) a meghatározó piaci szereplők összesítve csupán 20%-os piaci részesedéssel bírnak, azaz piac minimális koncentrációt mutat
és (2) az online csatornák súlya még a jelentősebb piaci szereplőknél is alacsony.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


"Az ismert és elismert háttérrel, márkával rendelkező professzionális weboldalak szerepe a hitelközvetítői piacon jelentős mértékben nőni fog a következő öt évben. A Portfolio Csoport csaknem 10 éves online jelenléte és a tulajdonosi kör kiterjedt médiaérdekeltségei együttesen olyan egyedülálló kombinációt biztosítanak számunkra, amely vezető szerep elérését determinálja az internet alapú hitelközvetítésben. A www.hitelkalkulator.hu egy felhasználóbarát, jelentős információ és szolgáltatás tartalommal bíró weboldal minden hitel iránt érdeklődő internetező számára." - nyilatkozta Sándorfi Balázs, a Portfolio Csoport mögött álló NET Média Zrt. vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04