17 °C Budapest

Hitelkalkulator.hu - Új pénzügyi szolgáltató portált indított a Portfolio Csoport

Pénzcentrum
2008. április 10. 12:53

A magyar pénzügyi tartalomszolgáltatás meghatározó szereplője, a Portfolio.hu Csoport stratégiájába illeszkedően új szolgáltató weboldalt indított. A www.hitelkalkulator.hu cím alatt elérhető website a magyar interneten egyedülálló módon tartalmazza csaknem 20 bank több mint 150 hitelének aktuális, összehasonlítható ajánlatát. Ezen kívül minden lényeges, jelzálog-ingatlan hitelezéshez kapcsolódó témáról teljes körű, közérthető információkat közöl. A webportálon keresztül online hiteligénylést is indíthatnak a látogatók, amelyre válaszként 48 órán belül konkrét ajánlatot kapnak.

Az 1999-ben elindított pénzügyi-befektetői hírportál, a Portfolio.hu már 2000-ben megkezdte szolgáltatási tevékenységének kiépítését a tőzsdei adatszolgáltatással. 2006-ben elérhetővé váltak az online befektetési szolgáltatások (részvény kereskedelem, deviza kereskedelem és befektetések a nemzetközi piacokon). 2007-ben önálló leányvállalatot jött létre Portfolio Money néven az immár személyes tanácsadást is tartalmazó hitel-, befektetés- és biztosítás közvetítéshez. A letisztult, alapfunkciókra koncentráló Portfolio Money website ( www.pomo.hu ) mellett az ügyfelek visszajelzései alapján kereslet mutatkozott a bővebb - helyenként edukatív jellegű - információkat és több interaktív elemet tartalmazó website iránt, amelyet egy külön projekt keretében www.hitelkalkulator.hu néven hozott létre a Portfolio Csoport.

1414 milliárd forintos piac

2007-ben 1414 milliárd Ft értékben helyeztek ki jelzálog alapú hitelt a magyar piacon aktív bankok, ami 30%-os növekedést jelez 2006. évhez viszonyítva.
A Portfolio Csoport piacfelmérése alapján a független hitelközvetítők megközelítően 50%-os részesedéssel rendelkeznek, azaz 700 milliárd Ft hitelkihelyezésre került sor tanácsadó igénybevétele mellett.

A hazai hitelközvetítő piac két jelentős eltérést mutat nyugat-európai összehasonlításban:
(1) a meghatározó piaci szereplők összesítve csupán 20%-os piaci részesedéssel bírnak, azaz piac minimális koncentrációt mutat
és (2) az online csatornák súlya még a jelentősebb piaci szereplőknél is alacsony.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


"Az ismert és elismert háttérrel, márkával rendelkező professzionális weboldalak szerepe a hitelközvetítői piacon jelentős mértékben nőni fog a következő öt évben. A Portfolio Csoport csaknem 10 éves online jelenléte és a tulajdonosi kör kiterjedt médiaérdekeltségei együttesen olyan egyedülálló kombinációt biztosítanak számunkra, amely vezető szerep elérését determinálja az internet alapú hitelközvetítésben. A www.hitelkalkulator.hu egy felhasználóbarát, jelentős információ és szolgáltatás tartalommal bíró weboldal minden hitel iránt érdeklődő internetező számára." - nyilatkozta Sándorfi Balázs, a Portfolio Csoport mögött álló NET Média Zrt. vezérigazgatója.

EZT OLVASTAD MÁR?