16 °C Budapest

Elszólta magát az elnök embere: mindenképp lesznek áldozatok!

Pénzcentrum
2007. november 30. 10:05

Kevesebb mint egy év van hátra az Egyesült Államokban az újabb elnökválasztásig, mely általában feje tetejére állítja az egész országot. A leginkább reflektorfénybe került problémát jelen esetben kétségkívül a jelzáloghitel piac és az ezzel szoros kapcsolatban álló ingatlanpiac problémái szolgáltatják, várható lenne hát egy népszerűségnövelő, a bajbajutottakon segítő intézkedés. Mint kiderült, erre nem kell már sokáig várni, korántsem lesz azonban mindenkinek menekvés...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bush gazdasági tanácsadó testületének elnöke tegnap jelentette be, hogy 2008-ban mérséklődő gazdasági növekedésre és növekvő munkanélküliségre számítanak az USA-ban, melyek közül érthető módon egyik sem csal mosolyt a választópolgárok arcára.

Természetesen mindkét negatív várakozásban szerepet játszik az ingatlanpiaci krízis, Bush csapatának így a közeljövőben meg kell tennie a megfelelő intézkedéseket a probléma kezelésére. A gazdasági tanácsadó testület elnöke elmondta, hogy akár már a jövő héten kiderülhetnek konkrétumok a csomaggal kapcsolatban, arra azonban egy félmondat erejéig figyelmeztetett, hogy nem lesz mindenki számára menekvés a jelenlegi helyzetből.

"Tudomásul kell venni, hogy történtek olyan hitelfolyósítások, melyeknek nem lett volna szabad megtörténniük. Teljesen mindegy mit teszünk, egyszerűen nincs megoldás azokra a szituációkra, amikor valaki nem engedheti meg magának azt az ingatlant, amiben lakik."

A szakértő kiemelte, hogy figyelemmel kísérik a hitelpiacok alakulását, melyeken a közelmúltban ismét jelentős szűkülés következett be. A reálgazdaság, főképp a munkaerőpiac mindezek ellenére eddig kifejezetten erős maradt és jól reagált a hitelpiaci sokkokra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?