11 °C Budapest

Szeptemberben várható a nagy roham - továbbra is az angolosokat keresik

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 09:00

Újabb két vidéki taggal bővült a Katedra nyelviskola hálózata, szeptembertől már Kaposváron és Vecsésen is elérhetőek a cég szolgáltatásai. Nagy Zoltán, a Katedra igazgatója a Világgazdaságnak tett nyilatkozatában elmondta, az idei évben még további bővítés várható a fővároson kívül, mert a diákok számának növekedésére jelenleg csakis ezen a területen lehet számítani.

A tavalyi évben mintegy 15 ezer hallgatója volt a nyelviskolának a fővárosban, ez a szám az idei év első félévének eredményei alapján várhatóan nem fog növekedni. Ezzel szemben vidéken csak az elmúlt hat hónapban többen vették igénybe a Katedra szolgáltatásait, mint tavaly összesen.

A becslést nehezíti, hogy a roham általában szeptemberben indul meg, a nyelviskolák az év ezen időszakában bonyolítják forgalmuk 40 százalékát. Az árbevétel több mint felét adják a lakossági tanfolyamok, két-harmadát a vállalati és állami szegmens, illetve 10 százalékát az utaztató nyelvtanfolyamok köre.


Továbbra is az angol a legnépszerűbb nyelv, az állami szektorban történt tömeges elbocsátások pedig jelentősen megnövelték az érdeklődést a napi négyórás intenzív tanfolyamok iránt. Ezen a területen további növekedést várnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?