23 °C Budapest

Világhitel az OTP-től: megérkezett az első jen alapú lakáshitel

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 11:02

Új hiteltermék bevezetéséről adott hírt mai sajtótájékoztatóján az OTP Bank: a Világhitel a különböző devizák közötti választási lehetőségen keresztül ajánl a jelenleg piacon lévő lakáshitel-konstrukciók esetében jellemzőnél alacsonyabb törlesztőrészletet.

A Világhitel az első olyan konstrukció, melynek keretében hazai kereskedelmi bank közvetlenül nyújt jen alapú hitelt. A japán jen mellett, svájci frank, euró és forint alapon is igénybe vehető a hitel, az igazi újdonságot azonban az jelenti, hogy a futamidő alatt az ügyfelek minden hónapban szabadon, szerződésmódosítási és egyéb díjak nélkül dönthetnek a hitel átváltása mellett.

A legjobb lehetőségről a bank minden hónapban SMS-ben értesíti az ügyfeleket, akik a bankfiókban adhatnak megbízást a hitel átkonvertálására. Ez a megoldás az euró bevezetésére vonatkozó megoldások között is szerepet kaphat majd.

A Világhitellel kapcsolatban nyújtott SMS szolgáltatás a bank mobilbanki termékcsaládjának újabb elemét adja. Az OTPdirekt mobilbank csomagja keretében emellett ma már WAP-on és Java alapon is végrehajthatnak az ügyfelek egyenleglekérdezést, és adhatnak meg átutalási vagy betétlekötési megbízást.

Ez év júniusában kötötték meg az egy milliomodik mobiltelefonos OTPdirekt szerződést, de a piac gyorsuló fejlődési ütemének fényében az ügyfélkör további bővülésére lehet számítani. Az OTPdirekt márkanéven ismert szolgáltatások esetében két fronton bővült a paletta.

A bank az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt-vel együttműködésben biztosítja ügyfelei számára azt a lehetőséget, hogy internetbankon keresztül regisztrálják magukat a rendszerbe, majd a korábbiakban alkalmazott előre való befizetés módszere helyett, mint normál vásárlási ügyletet ejtsék meg a parkolási díjak, autópálya matricák vagy lapelőfizetések ellenértékének kiegyenlítését.

A másik újdonság a tőzsdei ügyletekhez kapcsolódik: az állampapírok és kötvények mellett ma már tőzsdei ügyletekre is adható megbízás internetbankon keresztül. A megbízások mellett a szolgáltatások körét a közeljövőben bővítik majd valós idejű adatok biztosításával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szolgáltatás használatának fokozása érdekében a bank szeptember elsejétől október 31-ig tartó akciója keretében most különböző díjkedvezményeket biztosít azok számára, akik az OTPdirekt keretében használják vagy nyitnak értékpapírszámlát.

A OTPdirekt szolgáltatásokhoz kapcsolódó akciók mellett a Világhitelt igénylők és a megtakarítási programban résztvevők is kedvezményekre számíthatnak. A megtakarítási program keretében rövid-, közép- és hosszútávon is kiemelkedő kamatokkal várja ügyfeleit a pénzintézet.

Rövid távon a 2 hónapos lekötött betét ajánl évi 8 százalékos kamatot, míg a hosszabb távra szóló Hozam Duó körében a befektetési-, és kötvényalapokkal, illetve a lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált termékek dominálnak.

Az állami támogatás kiaknázására a Világhitel esetében is a lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált termékek esetében van lehetőség. További kedvezményt jelent, hogy azon igénylők számára, akik a bankhoz utalják jövedelmüket és legalább havi két közüzemi megbízást adnak, első évben kezelési költségmentességet és fix kamatot biztosít az OTP Bank.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44