Világhitel az OTP-től: megérkezett az első jen alapú lakáshitel

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 11:02

Új hiteltermék bevezetéséről adott hírt mai sajtótájékoztatóján az OTP Bank: a Világhitel a különböző devizák közötti választási lehetőségen keresztül ajánl a jelenleg piacon lévő lakáshitel-konstrukciók esetében jellemzőnél alacsonyabb törlesztőrészletet.

A Világhitel az első olyan konstrukció, melynek keretében hazai kereskedelmi bank közvetlenül nyújt jen alapú hitelt. A japán jen mellett, svájci frank, euró és forint alapon is igénybe vehető a hitel, az igazi újdonságot azonban az jelenti, hogy a futamidő alatt az ügyfelek minden hónapban szabadon, szerződésmódosítási és egyéb díjak nélkül dönthetnek a hitel átváltása mellett.

A legjobb lehetőségről a bank minden hónapban SMS-ben értesíti az ügyfeleket, akik a bankfiókban adhatnak megbízást a hitel átkonvertálására. Ez a megoldás az euró bevezetésére vonatkozó megoldások között is szerepet kaphat majd.

A Világhitellel kapcsolatban nyújtott SMS szolgáltatás a bank mobilbanki termékcsaládjának újabb elemét adja. Az OTPdirekt mobilbank csomagja keretében emellett ma már WAP-on és Java alapon is végrehajthatnak az ügyfelek egyenleglekérdezést, és adhatnak meg átutalási vagy betétlekötési megbízást.

Ez év júniusában kötötték meg az egy milliomodik mobiltelefonos OTPdirekt szerződést, de a piac gyorsuló fejlődési ütemének fényében az ügyfélkör további bővülésére lehet számítani. Az OTPdirekt márkanéven ismert szolgáltatások esetében két fronton bővült a paletta.

A bank az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt-vel együttműködésben biztosítja ügyfelei számára azt a lehetőséget, hogy internetbankon keresztül regisztrálják magukat a rendszerbe, majd a korábbiakban alkalmazott előre való befizetés módszere helyett, mint normál vásárlási ügyletet ejtsék meg a parkolási díjak, autópálya matricák vagy lapelőfizetések ellenértékének kiegyenlítését.

A másik újdonság a tőzsdei ügyletekhez kapcsolódik: az állampapírok és kötvények mellett ma már tőzsdei ügyletekre is adható megbízás internetbankon keresztül. A megbízások mellett a szolgáltatások körét a közeljövőben bővítik majd valós idejű adatok biztosításával.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szolgáltatás használatának fokozása érdekében a bank szeptember elsejétől október 31-ig tartó akciója keretében most különböző díjkedvezményeket biztosít azok számára, akik az OTPdirekt keretében használják vagy nyitnak értékpapírszámlát.

A OTPdirekt szolgáltatásokhoz kapcsolódó akciók mellett a Világhitelt igénylők és a megtakarítási programban résztvevők is kedvezményekre számíthatnak. A megtakarítási program keretében rövid-, közép- és hosszútávon is kiemelkedő kamatokkal várja ügyfeleit a pénzintézet.

Rövid távon a 2 hónapos lekötött betét ajánl évi 8 százalékos kamatot, míg a hosszabb távra szóló Hozam Duó körében a befektetési-, és kötvényalapokkal, illetve a lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált termékek dominálnak.

Az állami támogatás kiaknázására a Világhitel esetében is a lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált termékek esetében van lehetőség. További kedvezményt jelent, hogy azon igénylők számára, akik a bankhoz utalják jövedelmüket és legalább havi két közüzemi megbízást adnak, első évben kezelési költségmentességet és fix kamatot biztosít az OTP Bank.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?