Mennyire kell félni a hamis bankjegyektől?

Pénzcentrum
2007. július 16. 14:17

Az MNB szakértői 2007 második negyedévében 2857 esetből származó 2965 darab forgalomból lefoglalt forintbankjegy-hamisítványt vizsgáltak. Ez a mennyiség mind az előfordulások, mind a darabszám tekintetében csaknem megegyezik az előző év azonos időszakában mért mennyiséggel, a készpénzforgalom biztonságát nem zavarja - áll a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent negyedéves jelentésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A leggyakrabban hamisított címlet továbbra is az 1000 forintos, amely az összes hamisítvány 80%-át tette ki. Nyomdai eljárással a forintbankjegyeket továbbra sem hamisítják, az összes vizsgált hamisítványt valamely irodai sokszorosító eszközzel (színes fénymásolóval, nyomtatóval) állították elő.


A valutahamisítási esetek száma és a lefoglalt mennyiség továbbra is kedvező. Az MNB Nemzeti Készpénzszakértői Központjának szakértői mindössze 422 darab különböző (jellemzően dollár és euró) valutahamisítványt vizsgáltak a második negyedévben. Ezen belül a hamis euróbankjegyek előfordulása (286 db) továbbra sem jelentős.


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?