17 °C Budapest

Kocsit lakásból - lassan a testtel!

Pénzcentrum
2007. július 10. 10:00

Egyre többen vásárolnak kocsit szabad felhasználású jelzáloghitelből, ami nem is csoda, hiszen így jóval költséghatékonyabb lehet esetenként a beruházás - olvasható a Világgazdaságban.

Ezt a tendenciát igazolják a statisztikák is, a devizaalapú szabad felhasználású jelzáloghitelek állománya az elmúlt év alatt többszörösére emelkedett, bár arról sem szabad megfeledkezni, hogy ebből nem mutatható ki, hogy pontosan mekkora részt fordítottak gépkocsi-vásárlásra.

A lízingcégek izgulhatnak, ugyanis a Magyar Lízingszövetség adatai szerint 2006 utolsó negyedévében a kishaszon-gépjármű finanszírozás 11 százalékos csökkenést mutat az előző év azonos időszakához képest. A gépjármű-finanszírozás összege a szövetség adatai szerint 650 milliárd forintot tett ki 2006-ban, a teljes lízingpiacon belüli részarány is csökkent, 62 százalékra.

Nem csoda, hogy a hitelek lesznek egyre népszerűbbek, hiszen egyre több helyen ütközünk a bankok akciós ajánlataiba. Még úgy is jobban járhat a vásárló egy szabad felhasználású hitellel, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az akciók nagy része csak féléves kamatperiódusra vonatkozik.

A kamatok mérlegelése mellett természetesen nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a jelzáloghitelek milyen kockázatokkal járnak. Az utóbbi évek során emelkedett a problémás hitelek állománya, s ezeknél nem mindegy, mi a fedezet.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?