5 °C Budapest

Újabb "nullás" hitel az Erste Banktól

Pénzcentrum
2007. június 25. 11:15

0 százalékos kezelési költségű lakáshitelt vezet be a mai naptól az Erste Bank Hungary Nyrt. A piaci kamatozású, 6 hónapos kamatperiódusú hitel svájci frankban igényelhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a 0 százalékos kezelési költségű hiteltermékek rendkívül népszerűek, mivel más hiteleknél jóval alacsonyabb havi törlesztőrészletet jelentenek az ügyfelek számára. Például egy piaci kamatozású 5 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel igénylése esetén 0 százalék kezelési költség mellett a havi törlesztőrészlet csupán 35.769 forint (THM: 6,52 százalék), ami jóval kedvezőbb a hasonló hitelek havi terheinél.

A hitel minimális összege 500 ezernek megfelelő svájci frank, maximális összege fedezet alapon legfeljebb 50 millió forintnak megfelelő svájci frank lehet. Jövedelem alapon a hitelösszeg nincs értékhatárhoz kötve, ebben az esetben a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értéke és az adós háztartásának fizetőképessége együttesen határozza meg a hitel maximálisan felvehető összegét. A termék tisztán fedezet alapon is igényelhető.

Az Erste Bank most az induló költségeket is csökkenti: az akció keretében elengedik az értékbecslési és a közjegyzői díjat is, melyek a folyósítási jutalék összegét csökkentik. Amennyiben pedig az ügyfél a jövedelmét a bankhoz irányítja és két csoportos beszedési megbízást ad, további folyósítási jutalék kedvezményben is részesül.

A 0 százalékos kezelési költséggel nyújtott lakáshitel esetén is igényelhető türelmi idő, valamint választhatók a kombinált termékek, például a lakáskasszával vagy életbiztosítással kombinált lakáshitel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az üzletágvezető hozzátette: a termékfejlesztéseknek köszönhetően a lakáshitelek piacán az Erste Bank továbbra is tartja vezető pozícióját, részesedése folyamatosan nő. Jelenleg az új lakáshitel szerződések több mint 20 százalékát kötik a pénzintézetnél. Ennek köszönhetően 2007 első negyedévében a lakossági hiteleknél 10,5 százalékos, a lakáshiteleknél 11,7 százalékos piaci részesedést ért el a bank.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20