4 °C Budapest

Újabb "nullás" hitel az Erste Banktól

Pénzcentrum
2007. június 25. 11:15

0 százalékos kezelési költségű lakáshitelt vezet be a mai naptól az Erste Bank Hungary Nyrt. A piaci kamatozású, 6 hónapos kamatperiódusú hitel svájci frankban igényelhető.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a 0 százalékos kezelési költségű hiteltermékek rendkívül népszerűek, mivel más hiteleknél jóval alacsonyabb havi törlesztőrészletet jelentenek az ügyfelek számára. Például egy piaci kamatozású 5 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel igénylése esetén 0 százalék kezelési költség mellett a havi törlesztőrészlet csupán 35.769 forint (THM: 6,52 százalék), ami jóval kedvezőbb a hasonló hitelek havi terheinél.

A hitel minimális összege 500 ezernek megfelelő svájci frank, maximális összege fedezet alapon legfeljebb 50 millió forintnak megfelelő svájci frank lehet. Jövedelem alapon a hitelösszeg nincs értékhatárhoz kötve, ebben az esetben a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értéke és az adós háztartásának fizetőképessége együttesen határozza meg a hitel maximálisan felvehető összegét. A termék tisztán fedezet alapon is igényelhető.

Az Erste Bank most az induló költségeket is csökkenti: az akció keretében elengedik az értékbecslési és a közjegyzői díjat is, melyek a folyósítási jutalék összegét csökkentik. Amennyiben pedig az ügyfél a jövedelmét a bankhoz irányítja és két csoportos beszedési megbízást ad, további folyósítási jutalék kedvezményben is részesül.

A 0 százalékos kezelési költséggel nyújtott lakáshitel esetén is igényelhető türelmi idő, valamint választhatók a kombinált termékek, például a lakáskasszával vagy életbiztosítással kombinált lakáshitel.

Az üzletágvezető hozzátette: a termékfejlesztéseknek köszönhetően a lakáshitelek piacán az Erste Bank továbbra is tartja vezető pozícióját, részesedése folyamatosan nő. Jelenleg az új lakáshitel szerződések több mint 20 százalékát kötik a pénzintézetnél. Ennek köszönhetően 2007 első negyedévében a lakossági hiteleknél 10,5 százalékos, a lakáshiteleknél 11,7 százalékos piaci részesedést ért el a bank.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?