17 °C Budapest

Egyszerű Hitel az Erste Banktól

Pénzcentrum
2007. május 31. 15:39

Új szabad felhasználású jelzáloghitelt vezetett be az Erste Bank Hungary Nyrt., amely a korábbi hiteleknél jóval kevesebb költségelemet tartalmaz és kevesebb ügyintézéssel jár, így az ügyfelek gyorsabban hozzájuthatnak a kért hitelösszeghez. Az Erste Egyszerű Hitel igénylése esetén nincs kezelési költség és értékbecslés, a hitelt nem kell közjegyzői okiratba foglalni, sőt két tulajdoni lap másolat beszerzését is díjmentesen elvégzi a bank.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: az Egyszerű Hitelt azoknak az ügyfeleknek dolgozták ki, akik olyan kiadásokat akarnak hitelből finanszírozni, amelyekre célzott hitelt nem tudnak, vagy nem kívánnak igénybe venni. Ilyen például a lakásfelújítás, korszerűsítés, esküvő finanszírozása, gyermek külföldi taníttatása vagy akár az autóvásárlás. Az új hitellel korábban felvett hitel is kiváltható, amennyiben azt Magyarországon bejegyzett hitelintézet, illetve általa refinanszírozott más hitelintézet vagy pénzügyi vállalkozás nyújtotta.

Az üzletágvezető szerint az Egyszerű Hitel felvétele más hiteleknél jóval kevesebb "papírmunkát" és költséget jelent az ügyfél számára, hiszen nem szükséges értékbecslés készítése, a szerződéseket pedig nem kell közjegyzői okiratba foglalni. Két tulajdoni lap másolatának lekérdezéséért sem számítanak fel díjat, és a hitelen nincs kezelési költség sem. Ráadásul most a folyósítási jutalék felét is elengedik, amennyiben az ügyfél az Erste Banknál vezetett számlára utaltatja a munkabérét és legalább két csoportos beszedési megbízást is ad.

A hitel minimális összege 500 ezer forint, illetve ennek megfelelő svájci frank vagy euró, maximum összege fedezet és jövedelem alapon egyaránt 4 millió forint, illetve ennek megfelelő svájci frank vagy euró. A hitel összege azonban nem lehet több, mint a fedezetül felajánlott ingatlan vagyonbiztosítási értékének 50 százaléka. A hitel futamideje legalább 1 év, legfeljebb 20 év lehet.

Sztanó Imre elmondta, a hitel fedezeteként a bank által meghatározott településeken levő per-, teher- és igénymentes, valamint önállóan forgalomképes, legalább 28 m2 belterületi ingatlan szolgálhat, amelynek műszaki állapota végleges, és amely legalább 6 hónapja élő vagyonbiztosítással rendelkezik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 6. 20:26
Hiába voltak kint a Veszprém TV emberei május elsején az elmúlt évek egyik egyik legtöbb embert megm...
Bankmonitor  |  2024. május 6. 13:11
A 2024 márciusában kötött lakáshitel szerződések összértéke 97,8 milliárd forint volt, a szabad felh...
Kiszámoló  |  2024. május 6. 12:53
Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak...
Holdblog  |  2024. május 6. 09:02
Mindegy, hogy tarka párologtató medencékkel tesszük tele a sivatagokat vagy a Föld mélyére megyünk a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 7. kedd
Gizella
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem