16 °C Budapest

Halogatott terveink nyomában

Pénzcentrum
2007. március 30. 12:21

Vágyaink jellemzője a türelmetlenség. Álmaink teljesülésre várnak. Sokszor mégis halasztást szenvednek még akkor is, ha reálisak és megalapozottak. Vajon miért? Az okok megértése a célokhoz is közelebb vihet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Rohanás és tétovázás. Rendezett körülmények és hiányérzet. Ismerős ellentmondások, melyek a modern életvitelt jellemzik, és amelyek vágyaink elérése vagy megszerzése — sőt egyszerűen a tisztázása — útjába állnak.

Miként a karrierben vagy a vállalkozásban, a személyes elképzelésekben is gyakran megvan már a továbblépés terve, mégis hiányzik az utolsó lendület. Miért ez a halogatás?

Sokszor maga az idő bizonyul fényűzésnek. Aki a telefonjait is futva intézi, hogyan is ugorhatna fel hazafele egy órára a régi barátjához? Pedig már többször gondolt arra, hogy ha lenne egy robogója, azzal hetente több órát visszanyerne a városi közlekedésben töltött holtidőkből. Hamarabb összejönne az a bizonyos látogatás is.

Előfordul az is, hogy túl távoli a kitűzött cél. Egy új ház építése nem megy máról holnapra, de a meglevő lakás korszerűsítése már korántsem olyan elérhetetlen. Ám a reálisnak tűnő fejlesztéseket is visszafoghatja az anyagi jellegű akadály.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Pedig Magyarországon az utóbbi fél-egy évben kiéleződött gazdasági bizonytalanság és társadalmi feszültségek ellenére sem csökkent, ellenkezőleg, nőtt a lakosság fogyasztási étvágya. A megkérdezettek több mint 90%-a ma is azt állítja, hogy szeretne többet költeni. Bármilyen paradox, elmondhatjuk: a hullámvölgy nyertese éppen a fogyasztás, azaz a vásárlók lehetnek — állapította meg nemrég egy tucatnyi európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő CETELEM KÖRKÉP 2007 piaci felmérés.

A folytatásban ezért arról lesz szó, hogy milyen pénzügyi lehetőségek támogathatják ezt a derűlátást a mindennapokban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?