2 °C Budapest

"Bónusz hitel": a Fundamenta és az IEB új közös terméke

Pénzcentrum
2007. március 29. 16:49

Ünnepélyes keretek között - 2007. március 28-án - került sor az Inter-Európa Bank Nyrt. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. együttműködési megállapodásának aláírására. A két pénzintézet vezetői egy közös termék - a "Bónusz Hitel" - piaci bevezetéséről döntöttek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
BÓNUSZ HITEL

A "Bónusz Hitel" névre keresztelt jelzáloghitel konstrukció lényege, hogy az Ügyfelek az általuk kiválasztott Inter-Európa Banki jelzáloghitel terméket kombinálhatják a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. lakás-előtakarékossági termékeivel. Ennek köszönhetően az IEB egy kedvező kamatozású, személyre szabott hitelkonstrukciót tud nyújtani ügyfeleinek, mely egyesíti a klasszikus lakás-előtakarékosság és a jelzáloghitelek előnyeit.

Az új termék, mely jól illeszkedik az Inter-Európa Bank termékportfoliójába, egyaránt igényelhető forintban, svájci frankban és euróban is. Az elsősorban lakáscélra felhasználható hitelkonstrukció 8 éves lakás-előtakarékossági szerződés megkötése esetén szabad felhasználásra is igényelhető az Inter-Európa Bank fiókjaiban.

HOGYAN MÛKÖDIK A BÓNUSZ HITEL?


Miután az Ügyfél kiválasztja az Inter-Európa Bank hitelkínálatból a számára legmegfelelőbbet, megköti a Fundamenta-Lakászkassza Zrt.-vel a lakás-előtakarékossági szerződést, majd a hitel banki jóváhagyása megtörténik, megkezdődik a hitel türelmi időszaka. Ezen időszak alatt az Ügyfélnek a bank felé csak csökkentett havi törlesztőrészleteket kell fizetnie, a Fundamenta-Lakáskassza felé befizetett megtakarítási összegekkel pedig saját megtakarítását növelheti. A türelmi időszak végén az Ügyfél a Fundamentánál felhalmozott megtakarításából előtörleszti a bank felé a hitelét, s amennyiben e felhalmozott összeg nem elegendő a hitel teljes visszafizetéséhez, az ügyfél választhat, hogy a fennmaradó tartozását hagyományos banki hitelként törleszti-e tovább havonta, vagy újabb lakás-takarékpénztári szerződéssel kombinált Bónusz Hitelt köt.

MIÉRT ELŐNYÖS A BÓNUSZ HITEL?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A hitelkonstrukció egyik előnye, hogy az állam a lakástakarék megtakarítási számlára befizetett összeg után évente és személyenként akár 72.000 Ft állami támogatást is ad. Emiatt az ügyfél hitelterhe is kisebb lesz, mivel az állami támogatás, és az arra, valamint az ügyfélbefizetésekre adott Fundamenta kamat jelentősen csökkenti az előtörlesztéskor a hiteltartozás összegét.

"Az Inter-Európa Bank olyan igényeket szeretne kiszolgálni a Bónusz Hitellel, amellyel a jelenleginél is szélesebb ügyfélkört tud megszólítani. A fő célunk az ügyfelek induló törlesztési terheinek csökkentése, ezért a türelmi idős Bónusz Hitel mellé is kínáljuk az "Év Lakossági Hitelterméke 2006" díjat elnyert Költözési Lakáshitelünket, amelynél ügyfelünknek a két éves futamidő alatt egyáltalán nem kell havi törlesztést fizetnie a Bank felé. Ezekkel a hiteltermékekkel, valamint európai szintű, gyors és rugalmas kiszolgálással szeretnénk kivívni ügyfeleink elismerését a jövőben is"- mondta Sebők Sándor, az Inter-Európa Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese.

"Az IEB és a Fundamenta kialakított egy a jelenkor ügyféligényeire, piaci kihívásaira választ adó türelmi idős lakáshitel konstrukciót, amely iránt az utóbbi időben nőtt meg a kereslet. Így az IEB ügyfelei részesülhetnek a kedvező kamatozás, az állami támogatás és a kezdeti terhek mérséklésnek előnyeiből. Ugyanakkor az állam számára is kedvező a konstrukció, mivel hozzájárul a lakáscélú öngondoskodás elterjedéséhez, a hazai lakásállomány állapotának javításához. Másrészt a megtakarítási időszakban az ügyfelek befizetései áttételesen az államadósság belső finanszírozását is segítik, hiszen a Fundamenta főként állampapírokat vásárol az ügyfelei által elhelyezett betétekből"- mondta Dr. Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59