Célkeresztben a külföldi munkavállalók - újabb "pénzgyűjtő-háló" a piacon

Pénzcentrum
2007. március 20. 16:00

A becslések szerint a Nagy-Britanniában élő 6 millió emigráns évente nem kevesebb mint 6 milliárd fontot, azaz 2 155 milliárd forintot utal vissza hazájába. Ez az óriási összeg és főként az ehhez kapcsolódó átutalási költség természetesen vonzza a szigetország pénzügyi vállalkozásait és pénzintézeteit, a folyószámlát kerülő ügyfelek elérése azonban korántsem egyszerű.


A 6 millió emigráns elérésére legutóbb az egyik brit pénzügyi vállalkozás tett kísérletet, amely kifejezetten az ország területén dolgozó külföldi állampolgárokat célzó termékkel lépett piacra. A ... kártyát a munkavállalók által leggyakrabban látogatott csomópontokban értékesítik majd.
A most megjelenő Maestro kártya különlegessége, hogy a belföldi fizetések mellett, külföldre is képesek lesznek vele utalni az ügyfelek, bár az összeget a pénzmosás megakadályozásának érdekében napi 200 fontra limitálták.


A kártyát kibocsátó pénzügyi vállalkozást ennek ellenére is sokan támadják, mivel úgy gondolják a külföldre való utalás egyszerűbbé tétele utat nyit majd a pénzmosás előtt. A vállalkozás ezért további biztonsági intézkedéseket foganatosított, a kártya igényléséhez ugyanis szükség van az útlevél bemutatására, amelyet komoly eredetiségvizsgálatnak vetnek alá.


Az összeg korlátozása és az útlevél eredetiségének vizsgálata a vállalkozás szerint több mint elégséges feltételt teremt a külföldi utalásokhoz, hiszen a jelenlegi gyakorlat szerint az 1000 font alatti utalások esetében nem kell arcképes igazolvánnyal azonosítania magát az utalást kezdeményező ügyfélnek.
A kártyán emellett összesen 2 500 fontnyi összeget tarthatnak majd a tulajdonosok és az napi feltöltési limit 1 500 font. A kártya igényléséhez szükséges adatlapok a postákon és a Barclays áruházakban érhetők el 9,95 fontért.


 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?