15 °C Budapest

Célkeresztben a külföldi munkavállalók - újabb "pénzgyűjtő-háló" a piacon

Pénzcentrum
2007. március 20. 16:00

A becslések szerint a Nagy-Britanniában élő 6 millió emigráns évente nem kevesebb mint 6 milliárd fontot, azaz 2 155 milliárd forintot utal vissza hazájába. Ez az óriási összeg és főként az ehhez kapcsolódó átutalási költség természetesen vonzza a szigetország pénzügyi vállalkozásait és pénzintézeteit, a folyószámlát kerülő ügyfelek elérése azonban korántsem egyszerű.


A 6 millió emigráns elérésére legutóbb az egyik brit pénzügyi vállalkozás tett kísérletet, amely kifejezetten az ország területén dolgozó külföldi állampolgárokat célzó termékkel lépett piacra. A ... kártyát a munkavállalók által leggyakrabban látogatott csomópontokban értékesítik majd.
A most megjelenő Maestro kártya különlegessége, hogy a belföldi fizetések mellett, külföldre is képesek lesznek vele utalni az ügyfelek, bár az összeget a pénzmosás megakadályozásának érdekében napi 200 fontra limitálták.


A kártyát kibocsátó pénzügyi vállalkozást ennek ellenére is sokan támadják, mivel úgy gondolják a külföldre való utalás egyszerűbbé tétele utat nyit majd a pénzmosás előtt. A vállalkozás ezért további biztonsági intézkedéseket foganatosított, a kártya igényléséhez ugyanis szükség van az útlevél bemutatására, amelyet komoly eredetiségvizsgálatnak vetnek alá.


Az összeg korlátozása és az útlevél eredetiségének vizsgálata a vállalkozás szerint több mint elégséges feltételt teremt a külföldi utalásokhoz, hiszen a jelenlegi gyakorlat szerint az 1000 font alatti utalások esetében nem kell arcképes igazolvánnyal azonosítania magát az utalást kezdeményező ügyfélnek.
A kártyán emellett összesen 2 500 fontnyi összeget tarthatnak majd a tulajdonosok és az napi feltöltési limit 1 500 font. A kártya igényléséhez szükséges adatlapok a postákon és a Barclays áruházakban érhetők el 9,95 fontért.


 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20