9 °C Budapest

Célkeresztben a külföldi munkavállalók - újabb "pénzgyűjtő-háló" a piacon

Pénzcentrum
2007. március 20. 16:00

A becslések szerint a Nagy-Britanniában élő 6 millió emigráns évente nem kevesebb mint 6 milliárd fontot, azaz 2 155 milliárd forintot utal vissza hazájába. Ez az óriási összeg és főként az ehhez kapcsolódó átutalási költség természetesen vonzza a szigetország pénzügyi vállalkozásait és pénzintézeteit, a folyószámlát kerülő ügyfelek elérése azonban korántsem egyszerű.


A 6 millió emigráns elérésére legutóbb az egyik brit pénzügyi vállalkozás tett kísérletet, amely kifejezetten az ország területén dolgozó külföldi állampolgárokat célzó termékkel lépett piacra. A ... kártyát a munkavállalók által leggyakrabban látogatott csomópontokban értékesítik majd.
A most megjelenő Maestro kártya különlegessége, hogy a belföldi fizetések mellett, külföldre is képesek lesznek vele utalni az ügyfelek, bár az összeget a pénzmosás megakadályozásának érdekében napi 200 fontra limitálták.


A kártyát kibocsátó pénzügyi vállalkozást ennek ellenére is sokan támadják, mivel úgy gondolják a külföldre való utalás egyszerűbbé tétele utat nyit majd a pénzmosás előtt. A vállalkozás ezért további biztonsági intézkedéseket foganatosított, a kártya igényléséhez ugyanis szükség van az útlevél bemutatására, amelyet komoly eredetiségvizsgálatnak vetnek alá.


Az összeg korlátozása és az útlevél eredetiségének vizsgálata a vállalkozás szerint több mint elégséges feltételt teremt a külföldi utalásokhoz, hiszen a jelenlegi gyakorlat szerint az 1000 font alatti utalások esetében nem kell arcképes igazolvánnyal azonosítania magát az utalást kezdeményező ügyfélnek.
A kártyán emellett összesen 2 500 fontnyi összeget tarthatnak majd a tulajdonosok és az napi feltöltési limit 1 500 font. A kártya igényléséhez szükséges adatlapok a postákon és a Barclays áruházakban érhetők el 9,95 fontért.


 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem