12 °C Budapest

Az OTP is beszáll a versenybe?

Pénzcentrum
2007. január 29. 11:00

Középtávon az egészségpénztárak szerepe alapvetően megváltozik majd. Amennyiben döntés születik a több-biztosítós modellről, a pénztári szektor vélhetően azon polgárok számára kínál majd lehetőséget, akik nem kívánják a magasabb többletszolgáltatást nyújtó privát biztosítóknak fizetni a havi rendszeres összegeket - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ők várhatóan inkább előtakarékoskodnak, hogy szükség esetén egészségpénztári megtakarításaikból tudják kifizetni a magasabb szintű ellátás egyszeri költségeit. szerint Így a pénztárrendszer hosszú távon megmaradhat, sőt egy-egy pénztár akár alapja is lehet majd egy magán-egészségbiztosítónak, hiszen rendelkezik tagsággal, kiépült szervezete van, és kapcsolatban áll egészségügyi szolgáltatókkal is.

Rövid távon más gondjai vannak a pénztári szektornak. A szakmai szövetségek együtt lobbiznak azért, hogy a változások június elsejei hatálybalépése előtt úgy módosítsák a szükséges jogszabályokat, hogy a sportcélú kiadások továbbra is adómentesen elszámolhatóak maradjanak.

Studniczky Ferenc, a piacvezető OTP Egészségpénztár első embere szerint a prevenciós célú tevékenységek kiszorulásával - az egészségturizmus jelentős szigorítások mellett maradt benn az adómentes körben - a pénztárak fokozatosan betegségpénztárrá alakulhatnak át. A szabályozás ilyen fordulata azért is érdekes, mivel a másik oldalon a jogszabályalkotó ma már azt is megengedi, hogy valaki fogorvosi ellátásért fizessen üdülési csekkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?