18 °C Budapest

Miből lesz nyugdíjad ?- Hamarosan kiderül

Pénzcentrum
2006. október 31. 08:00

Társadalmi szerepvállalásának részeként a jövő társadalmi problémáinak lehetséges okait és következményeit vizsgáló kutatások kezdeményezésére, illetve támogatására hozta létre a Generali biztosító a Generali Reform Műhelyt. A Műhely megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a Széchenyi István Szakkollégium közreműködésével felmérést készített az öngondoskodási hajlandóságról és annak szerepéről a mai magyar társadalomban.

Összesen hat tanulmány készült el a 18 és 60 év közötti lakosságot reprezentáló minta alapján. Az eredményeket a három szervezet egy közös konferencián mutatja be november 2-án, a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Az öngondoskodás kérdéskörét több aspektusból vizsgálják meg a konferencia előadói. Választ kaphatunk arra, hogy milyen a lakosság tájékozottsági szintje a nyugdíjrendszert illtően, milyen fokú az állami és pénzpiaci intézmények iránti bizalom, és miként jelentkezik az un. " potyautas" probléma. A konferencia érinti a lakosság biztosítási hajlandóságának problémakörét, valamint a kisvállalkozások öngondoskodási hajlandóságát.

A kutatási eredmények tanulságairól az előadásokat követően kerekasztal-beszélgetések lesznek neves szakemberek: többek között Augusztinovics Mária közgazdász, az MTA tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes professzora, László Csaba volt pénzügyminiszter, és Radnai György, az Államreform Bizottság tagjának részvételével. A kutatás teljes tanulmánykötetét a Pont kiadó várhatóan 2007. januárban adja majd ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?