12 °C Budapest

Hol volt a legnagyobb a pusztítás? - Ime a vihartérkép!

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 15:45

Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. ügyfélszolgálata folyamatosan fogadja a vasárnapi viharral kapcsolatos kárbejelentéseket, amelyek száma egyre emelkedik, szerda délig elérte az 1500-at. A telefonos ügyfélszolgálat megerősített műszakokkal várja a további bejelentéseket is.

Az eddig beérkezett kárbejelentések mintegy 60 százaléka budapesti károkról szól. A becsült kár értéke mára már elérte a 150 millió Ft-ot. Az AEGON Magyarország szakemberei továbbra is fenntartják, hogy a biztosító végső kifizetései elérhetik a félmilliárd forintot.

Népszerű az AEGON Magyarország egyedi szolgáltatása, a kárszemle nélküli, telefonos kárrendezés. A bejelentett károk 30 százalékát a biztosító telefonos bejelentés alapján már rendezte is. Amennyiben az ügyfelek igénylik, a biztosító szerződött szakemberei elvégzik a szükséges javítási munkákat. Ebben az esetben az ügyfelet semmilyen készpénz kifizetés nem terheli.

A lakásbiztosításoknál továbbra is épület beázások, a vihar által elsodort cserepek, kitört ablakok, elöntött pincék valamint a kidőlt fák által okozott épület rongálási károk és a villámcsapás okozta elektromos meghibásodások a jellemzőek. Ezekre lakás- vagy társasház biztosítás alapján lehet kártérítést igényelni.

Nagy számban érkeznek kárbejelentések megrongálódott gépkocsikról is. Ezek rendezése casco biztosítás alapján történik.

Személyi sérülések térítése több alapon is lehetséges:

• Az élet és balesetbiztosítások fedezetet nyújtanak az ilyen balesetekre,
• Egyes lakásbiztosítások is tartalmaznak személyi sérülésre vonatkozó kártérítési lehetőséget,
• Számos bankkártya tartalmaz olyan biztosítást, amely kiterjed az ilyen balesetekre,
• Egyre több munkáltató is köt alkalmazottaira olyan biztosítást, amely fizet egy ilyen baleseti sérülés esetében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fentiek alapján akkor is érdemes a sérülteknek tájékozódniuk, hogy rendelkeznek-e olyan biztosítással, amely alapján kártérítésre jogosultak, ha erre először nem is gondoltak.

A károk felmérését a szakértők folyamatosan végzik, tegnap az AEGON Magyarország kárszakértőket csoportosított át az érintett területekre.
A közleményhez csatolunk egy kár-térképet, amely azt mutatja, hogy Budapest mely területeiről érkezett a legtöbb bejelentés. A vörös szín jelzi a legérintettebb gócokat.

Közzé teszünk egy kár-térképet, amely azt mutatja, hogy Budapest mely területeiről érkezett a legtöbb bejelentés. A vörös szín jelzi a legérintettebb gócokat.

Forrás: AEGON Magyarország

EZT OLVASTAD MÁR?