2 °C Budapest

Már csak 7 napod maradt!

Pénzcentrum
2006. február 9. 09:15

Még egy hétig, azaz február 15-ig adhatják le diákhitel-igénylésüket mindazok a felsőoktatásban tanulók, akik most először vennék fel a Diákhitelt, és már a március 14-i, tavaszi első folyósítás alkalmával szeretnék megkapni kölcsönüket - írja az edupress.hu

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Még egy hétig, azaz február 15-ig adhatják le diákhitel-igénylésüket mindazok a felsőoktatásban tanulók, akik most először vennék fel a Diákhitelt, és már a március 14-i, tavaszi első folyósítás alkalmával szeretnék megkapni kölcsönüket – írja az edupress.hu
Az érintetteknek a papírok leadása mellett február közepéig be is kell íratkozniuk tanintézetükbe, hiszen a jogszabály szerint Diákhitelt csak beíratkozott hallgató kaphat.
Akik már korábban is kaptak Diákhitelt, már van szerződésük, azoknak új igénylést nem kell leadniuk, viszont a márciusi utalás érdekében nekik is célszerű mihamarabb beíratkozniuk.
A választható havi hitelösszeg 15, 21, 25 vagy 30 ezer forint, amit a hallgató a tanulmányi félévre egy összegben is felvehet - így már márciusban akár 150 ezer forinthoz juthat hozzá. A kamat csökkent, mértéke a tavaszi szemeszterre 10,22 százalék.
A tavaszi szemeszterre vonatkozó végső diákhitel-igénylési határidő május 15-e. Ha valaki ezt a határidőt lekési, akkor igénylése már csak az őszi szemesztertől lehet érvényes. A fenti határidőn belül azonban bármelyik hónap 15-éig leadott új igénylésekre az első utalás a következő hónap 15-én történhet. Ekkor a jogosult visszamenőleg hozzájut a szemeszter kezdete óta eltelt hónapokra esedékes kölcsönéhez is.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57