Hitelből volt a karácsony is...

Pénzcentrum
2006. január 24. 08:37

A várakozásoknak megfelelően nem maradt el a keresleti csúcs a fogyasztási hiteltermékek piacán a tavalyi év utolsó hónapjaiban. A legtöbb bank a hitelkártyák és a fogyasztási hitelek forgalmának fellendüléséről számolt be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A várakozásoknak megfelelően nem maradt el a keresleti csúcs a fogyasztási hiteltermékek piacán a tavalyi év utolsó hónapjaiban. A legtöbb bank a hitelkártyák és a fogyasztási hitelek forgalmának fellendüléséről számolt be – írja a Világgazdaság.

 

A CIB Bank tapasztalatai szerint különös népszerűségnek örvendtek a bevásárlókártyák, melyek esetében az igénylések 60%-a a második félévben, harmada pedig az utolsó két hónapban érkezett be. A Budapest Bank adatai szerint az ilyen típusú kártyák használata mintegy 40%-kal nőtt a harmadik negyedévhez képest.

 

A K&H beszámolója szerint a hitelkártyák kereteinek átlagos kihasználtsága 24%-kal nőtt az év utolsó három hónapja során.

 

Keresettek voltak a személyi hitelek is: az Erste Banknál az utolsó három hónapban 6-7%-kal nőtt meg a kihelyezés, míg a CIB a személyi hitelek 30%-át novemberben és decemberben folyósította.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?