Deviza alapú hitel árfolyamkockázat nélkül ?

Pénzcentrum
2005. november 28. 10:49

Jelenleg még csak néhány, de a közeljövőben egyre több lízingtársaság kínál majd fix havidíjú finanszírozási terméket. Ez a konstrukció azoknak az ügyfeleknek lehet vonzó, akik az árfolyam-ingadozás miatti törlesztőrészlet esetleges emelkedését nem szívesen vállalják, de a kedvező kamatokról sem akarnak lemondani. - írja a Világgazdaság

 
Jelenleg még csak néhány, de a közeljövőben egyre több lízingtársaság kínál majd fix havidíjú finanszírozási terméket. Ez a konstrukció azoknak az ügyfeleknek lehet vonzó, akik az árfolyam-ingadozás miatti törlesztőrészlet esetleges emelkedését nem szívesen vállalják, de a kedvező kamatokról sem akarnak lemondani. – írja a Világgazdaság
 
A hiteltermék felépítése szerint ugyanis a havi törlesztőrészletek nem változnak, azonban a futamidő az árfolyamok alakulásának megfelelően nőhet, vagy csökkenhet, a THM  értéke azonban megegyezik a hagyományos konstrukciókéval.
A piacon elsőként ilyen termékkel a Budapest Autófinanszírozási Rt. jelent meg. Az elmúlt négy hónapban változóan alakult a kereslet a konstrukció iránt, Azonban egy komolyabb forintgyengülés esetén ugrásszerűen megnőhet az ügyfelek száma, hiszen számos autótulajdonos van, akit egy 3-4 ezer forintos havi többletkiadás is érzékenyen érinthet. A szakemberek szerint a forint árfolyamának folyamatos lemorzsolódása várható az elkövetkezendő években,  ez a devizában eladósodók számára nem éppen örömhír.
A Lombard Lízingnél is viszonylag fiatal terméknek számít a Lombard Havi Fix, ahol az adós az árfolyammozgásoktól függetlenül ugyanazt a tervezhető díjat fizeti, és az árfolyamegyenleggel csak a futamidő végén kell számolnia. Ha a teljes futamidő alatt a devizamozgások kedvezőek voltak a számára, akkor díjvisszatérítést kap, ellenkező esetben pedig az eredeti törlesztőrészletének megfelelően letörleszti az árfolyamveszteséget.

A fix havidíjas deviza alapú termékek bevezetését több lízingtársaság is tervezi a közeljövőben.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18