-2 °C Budapest

Deviza alapú hitel árfolyamkockázat nélkül ?

Pénzcentrum
2005. november 28. 10:49

Jelenleg még csak néhány, de a közeljövőben egyre több lízingtársaság kínál majd fix havidíjú finanszírozási terméket. Ez a konstrukció azoknak az ügyfeleknek lehet vonzó, akik az árfolyam-ingadozás miatti törlesztőrészlet esetleges emelkedését nem szívesen vállalják, de a kedvező kamatokról sem akarnak lemondani. - írja a Világgazdaság

 
Jelenleg még csak néhány, de a közeljövőben egyre több lízingtársaság kínál majd fix havidíjú finanszírozási terméket. Ez a konstrukció azoknak az ügyfeleknek lehet vonzó, akik az árfolyam-ingadozás miatti törlesztőrészlet esetleges emelkedését nem szívesen vállalják, de a kedvező kamatokról sem akarnak lemondani. – írja a Világgazdaság
 
A hiteltermék felépítése szerint ugyanis a havi törlesztőrészletek nem változnak, azonban a futamidő az árfolyamok alakulásának megfelelően nőhet, vagy csökkenhet, a THM  értéke azonban megegyezik a hagyományos konstrukciókéval.
A piacon elsőként ilyen termékkel a Budapest Autófinanszírozási Rt. jelent meg. Az elmúlt négy hónapban változóan alakult a kereslet a konstrukció iránt, Azonban egy komolyabb forintgyengülés esetén ugrásszerűen megnőhet az ügyfelek száma, hiszen számos autótulajdonos van, akit egy 3-4 ezer forintos havi többletkiadás is érzékenyen érinthet. A szakemberek szerint a forint árfolyamának folyamatos lemorzsolódása várható az elkövetkezendő években,  ez a devizában eladósodók számára nem éppen örömhír.
A Lombard Lízingnél is viszonylag fiatal terméknek számít a Lombard Havi Fix, ahol az adós az árfolyammozgásoktól függetlenül ugyanazt a tervezhető díjat fizeti, és az árfolyamegyenleggel csak a futamidő végén kell számolnia. Ha a teljes futamidő alatt a devizamozgások kedvezőek voltak a számára, akkor díjvisszatérítést kap, ellenkező esetben pedig az eredeti törlesztőrészletének megfelelően letörleszti az árfolyamveszteséget.

A fix havidíjas deviza alapú termékek bevezetését több lízingtársaság is tervezi a közeljövőben.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Holdblog  |  2023. december 2. 07:01
A héten elstartolt az első olyan légi járat, ami használt sütőolajból és más biomasszából, szemétből...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem