21 °C Budapest
Picture of the MKB Bank sign on their agency for Szeged in Hungary. MKB Bank is the fourth-biggest commercial bank in Hungary

Leesik az állad, ha ezt meglátod: ennyit kaszált a gigabank, kijöttek az eredmények

MTI
2022. augusztus 29. 21:01

Az MKB Csoport korrigált adózás előtti eredménye 106,5 milliárd forint volt az első fél évben, ami 41,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett második negyedéves jelentésében hétfőn.

A bank 49,8 milliárd forint adózott eredményt ért el az első fél évben a beolvadó bankok évközi eredményével együtt. A csoport mérlegfőösszege egy év alatt 12,3 százalékkal, 10 190 milliárd forintra nőtt. A jelentés szerint a csoport csaknem 460 milliárd forinttal bővítette vállalati üzleti hitelállományát, ami 20,4 százalékos éves bővülés.

A lakossági hitelek állománya 242,4 milliárd forinttal, 19,0 százalékkal nőtt tavaly júniushoz képest. A csoport ügyfélbetét állománya lakossági és vállalati oldalról összesen 17,1 százalékkal, 902,3 milliárd forinttal emelkedett organikusan. A kimagasló eredményekben szerepet játszott a Budapest Bankkal történt tavaszi egyesülés és a hatékonyabb működést biztosító új stratégia - írták a közleményben.

Az MKB első alkalommal tett közzé olyan negyedéves konszolidált tőzsdei jelentést, amelyben már szerepelnek az egykori Budapest Bank és a leányvállalatként konszolidált Takarékbank számai, valamint figyelembe veszi a Sberbanktól vásárolt állományokat is - mutattak rá a közleményben. A bankfúzió következő lépése - a csoporton belül - az MKB-nak a Takarékbankkal való jogi egyesülése lesz 2023 májusában. A bank idén március 31-én egyesült a Budapest Bankkal. A 100 százalékban magyar tulajdonú, egyesült MKB Bank országos hálózata 66 városban összesen 143 bankfiókból és 184 ATM-ből áll.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 09:56
Harry herceg pert indít az Associated Newspapers, a Daily Mail, a The Mail on Sunday és a MailOnline...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Holdblog  |  2022. október 7. 05:59
HOLD After Hours. Ezúttal Zsiday Viktorral beszélünk az elmaradt (?) világvégérl, de lesz böszmeség...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?