Így küzdenek most a magyarok a rezsiemelés ellen: zsákszámra veszik a kütyüket, kínai cuccokat

Pénzcentrum2022. augusztus 7. 19:01

Hírekből ezen a héten sem volt hiány, főként a rezsiemelésről szóló híradások, és a benzinárstopra jogosultak körének további szűkítése volt porondon. Azt is bejelentették, hogy ősszel indul a kötelező népszámlálás, és ezen a héten sem tudtunk megfeledkezni az inflációról sem. A koronavírussal kapcsolatos friss hírek szerint egyre nő az esetszám, szakértők figyelmeztetnek az oltás felvételének szükségességére. Kihirdették továbbá a 2022-es év Országtortáját és a cukormentes változatot is, a hét második felében pedig főként a kánikula nehezítette a mindennapokat. 

További fontos híreket ajánlunk Autó, Otthon, Vásárlás, Munka és Hitel rovatainkból. Ha lemaradtál volna a héten a hírekről, érdekességekről, összefoglalónkban most egy helyen elolvashatod őket. Megtudhatod például, miket kezdtek vásárolni az interneten a magyarok a rezsibejelentés hatására, és hogy mit rendelünk a leggyakrabban Kínából.

Rezsiemelés:

A mérőórák állásának bediktálásának határidejét kitolták augusztus 15-ig, és az is kiserült, hogy az előrefizetős mérőórákra pontosan milyen új emeltrezsi-szabályozás vonatkozik. Az is a héten derült ki, hogy milyen új információkat fognak tartalmazni az augusztusi rezsiszámlák.

Augusztus 1-től hatályos az a rendelet, mely megállapítja a földgáz és a villamos energiára vonatkozó átlagfogyasztási mértékeket. Aki ennél mától többet fogyaszt, annak többet is kell majd fizetnie: a villamos energia ára az eddigi kétszeresére, a földgázé pedig hétszeresére drágult. Rezsikalkulátorunkkal Te is kiszámolhatod, hogy többet kell-e majd fizetned ezekért a szolgáltatásokért.

Benzinárstop:

A múlt heti bejelentés alapján már csak természetes személyek vásárolhatnak kedvezményes áron benzint a személyautóikba, a céges autók is kiestek a pikszisből. A Mol pedig most már 50 literben határozza meg a naponta vásárolható mennyiséget, amely szakértők szerint törvénysértő lépés. Miközben egyes kutakon csak 20 litert lehet egyszerre tankolni.

Koronavírus, egészségügy:

Utazás, gasztronómia:

Vásárlás, infláció:

Szórakozás:

Autó, közlekedés:

Munka, karrier:

Otthon, ingatlan, kert, család:

Hitel, biztosítás, befektetés:

Címkék:
hitel, biztosítás, otthon, egészség, család, utazás, autó, rezsi, nyaralás, bírság, bank, támogatás, rezsicsökkentés, megtakarítás, hírek, koronavírus, hírösszefoglaló, benzinárstop, rezsiemelés,