Murter island, Croatia - August 16, 2017. Tourists relaxing on rocky beach of Slanica bay. In the background there is a famous sandy beach.

Alig ismert szabály szedi áldozatait a horvát tengerparton: magyaroknak is repülhet a 80 ezres bírság

2022. augusztus 2. 17:02

Nem egyedi jelenség, hogy a reggel érkezők már egy talpalatnyi helyet sem találnak a horvát strandokon, mert valaki már este lefoglalta a helyet az ott hagyott törölközőkkel, matracokkal. Egy partszakaszon le akarnak számolni ezzel – számolt be a problémáról az RTL.

Több horvát tengerparti város is megelégelte a törölközős helyfoglalás nemzetközi hagyományát, az észak-adriai Novi Vinodolski partján már kőkemény bírságra is számíthatnak azok, akik a matracokat küldik előre maguk helyett a strandra. Akár egy 1500 kunás, átszámítva közel 80 ezer forintos csekket is kaphat, aki elfoglalja a helyet azok elől, akik fizikai valójukban is ott vannak a strandon.

A Krk sziget népszerű üdülőhelyén, a festői Baskában egyelőre még nem bírságolják a jelen nem lévő strandfoglalókat, de sokan búcsút inthetnek a parton hagyott fürdőlepedőiknek. Itt ugyanis reggel 6 óra körül összegyűjtik és elszállítják a gazdátlan strandeszközöket. Bár ezeket egy megadott helyen átvehetnék a tulajdonosaik, a település polgármestere szerint tavaly mindössze 39-en jelentkeztek az elszállított holmijukért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?