20 °C Budapest
Young woman with FFP2 mask on an escalator

Megszólalt Zacher Gábor: ideje elővenni a maszkokat, ősztől jöhet az újabb hullám

2022. augusztus 5. 13:33

Zacher Gábor maszkban érkezett a Reggeli stúdiójába, hogy másokat is arra buzdítson, hogy zárt terekben kezdjék el ismét hordani azt. A sztártoxikológus a műsorban aggodalmának okairól is beszélt. 

A hatvani kórházban napi 7-8 covid pozitív beteg kerül hozzánk, ami az ottani beteglétszámhoz viszonyítva elég sok. Közülük minden nap legalább egyet fel kell venni az osztályra. Nem azért, mert a covid fertőzés olyan súlyos, hanem az egyéb betegségei mellett veszélyes lehet
– mondta a szakértő, aki nemrég – a negyedik oltása után – maga is elkapta a vírust, de nagyon enyhe tünetekkel vészelte át, csupán az orra folyt.

Zacher Gábor jósolni ugyan nem mert, de az adatok alapján szerinte az látszik, hogy ősszel újabb hullám várható, kérdés, hogy ez lesz-e akkora, mint az előző. A szakértő szerint „van még elég betű a görög abécében”, újabb variánsokra is számítani lehet, hiszen Ázsiában és Afrikában bőven vannak még országok, ahol rendkívül alacsony, mindössze 10 százalék körüli az átoltottság. A szakértő azt is elmondta, mindekit, aki még nem tette arra biztat, hogy adassa be magának a harmadik oltást, a rizikócsoportokba tartozóknak pedig javasolja a negyedik felvételét is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?