12 °C Budapest
Newborn baby boy at hospital with identity tag on feet, close up

Milliókba is kerülhet a szülés: ezt csak nagyon kevés kismagam engedheti meg magának

2022. november 8. 21:59

Összesen hat magánkórház szülési adatait hasonlította össze egy kiadvány. A kutatásból kiderült, hogy akár 2,6 millió forintra is felmehet egy szülés ára – számolt be az infostart.hu.

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a magánszülések száma Magyarországon a TOP 30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány szerint. A magánkórházak adatszolgáltatásából kiderült, hogy 2021-ben 46 százalékkal nőtt meg a magánszülések száma: ez az arány országosan 4 százalékra emelkedett, míg Budapesten majdnem 23 százalékot ért el a magánegészségügyben született gyerekek száma.

Ami az árakat illeti 700 ezer forinttól egészen 2,6 millió forintot is elkérhetnek a szolgáltatásért:az exlúzív csomag 6500 euróba (több mint 2,6 millió forint), míg az alapcsomag kerül 1,1 millió forintba a Maternity Magánklinikán.

De a többi magánintézményben sem sokkal olcsóbb a szülés: a TritonLife Róbert Magánkórházban – ahol egyébként a legtöbb magánszülés történt tavaly – 875 ezer forintba kerül az alapcsomag, de válaszhatjuk az 1,595 millió forintos gyémántcsomagot is. Ebben az esetben emelt szintű az újszülött ellátása, és akár családi szobás elhelyezés és prémium étkezés is igényelhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem