18 °C Budapest
Man hands do four drops of liquid to perform fast coronavirus atk test on white table at home. Filling process of rapid antigen covid-19 test kit for self diagnosis. Pandemic concept. Close-up.

Megszólalt Rusvai Miklós a járványhelyzetről: elkezdhetünk aggódni az esetszámok miatt?

2022. július 26. 13:33

Rusvai Miklós virológus szerint tized akkora sincs a jelenlegi járványhullám, mint a korábbiak, így a mostani helyzet szerinte nem ad okot komoly aggodalomra.

Jelenleg az omikron variáns BA.4-es és BA.5-ös alváltozata mutatható ki a fertőzötteknél, ami még gyorsabban terjed, mint az eddigiek, ugyanakkor kevésbé súlyos, náthás megbetegedést okoz. 

Rusvai Miklós szerint a mostani ismert esetszámoknál körülbelül hatszor-nyolcszor több a valós esetek száma, ugyanakkor ez még mindig jóval kevesebb, mint a korábbi járványhullámok idején.

A virológus kitért az oltás hatékonyságára is az omikronnal szemben. Állítása szerint a jelenleg használt vakcinák még a vírus eredeti változata ellen készültek, így az omikron variáns ellen csupán 30-40 százalékos védelmet nyújtanak. A Pfizer a tervek szerint idén őszre új omikronspecifikus vakcinát dob a piacra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?