In Nordic countries the meatballs are made with ground beef or a mix of ground beef, pork and sometimes veal, sometimes including bread crumbs soaked in milk, finely chopped (fried) onions, some broth and often including cream. They are seasoned with white pepper or allspice and salt.Swedish meatballs are traditionally served with gravy, boiled potatoes, lingonberry jam, and sometimes fresh pickled cucumber, traditionally, they are small, around 1 inch (2.5 cm) in diameter.

Ha ebből sütne fasírtot ne tegye: akár komoly mérgezés is lehet a vége

2022. július 8. 21:26

Szalmonellafertőzés gyanúja miatt hívta vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a fél kilód KINGA fagyasztott fasírtalapot. Ha megvette mindenképpen vigye vissza!

Visszahívja az 500 grammos kiszerelésű, KINGA fagyasztott fasírtalapot szalmonellafertőzés miatt a Novro Kft. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a 28.04.2022 tételszámú, 2022. október 27-én lejáró fagyasztott fasírtalapot a vásárlók semmiképpen se fogyasszák el.

A szalmonellafertőzés ugyanis akár komoly tünetekkel is járhat: hőemelkedés, levertség, de akár súlyosabb esetekben hasmenés, hányás, magas láz is előfordulhat. A tünetek a legtöbb esetben a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül jelentkeznek, de akár ennél hosszabb is lehet a lappangási idő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?