18 °C Budapest
Itt vannak a legfrissebb influenza-adatok: így terjed most a betegség a koronavírus árnyékában

Itt vannak a legfrissebb influenza-adatok: így terjed most a betegség a koronavírus árnyékában

2022. január 6. 18:02

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján december 27. és január 2. között 6200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Magyarországon.

Az orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 15,0%-a 0-14 éves gyermek, 36,1%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. 33,0%-uk a 35-59 évesek, 15,9%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott - írja oldalán az NNK.

Az 52. naptári héten összesen 20 betegtől érkezett légúti minta influenzavírus kimutatása céljából a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 5 minta vizsgálata, és a hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 15 mintában influenzavírust az elvégzett vizsgálatok során nem azonosítottak.

Az 52. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés.

A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal 2 esetben influenza A vírus pozitív eredményről érkezett jelentés. Tizenkilenc minta bizonyult RSV pozitívnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2021. év 40 - 52. hete között összesen 515 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban, 3 főnél igazoltak influenza A(H3) vírus okozta fertőzést. Százhuszonhat megbetegedés hátterében RSV, nyolc esetben adenovírus fertőzés állt. A kórházakban kezdeményezett diagnosztikus célból elvégzett vizsgálatok eredménye 2 esetben influenza A vírus, 87 minta esetében légúti óriássejtes vírus (RSV) pozitívnak bizonyult.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?