Physical Doctor consulting with patient About Shoulder muscule pain problems Physical therapy diagnosing concept

Lebukott a kamu sportorvos: milliós summát keresett a hamis engedélyeken

2021. november 19. 16:01

Egy férfi éveken át állított ki hamis bélyegzővel sportorvosi igazolásokat, melyeket különböző összegekért árult sportolóknak és sportegyesületeknek - közölte Fővárosi Főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség közleményében olvasható, hogy egy 53 éves férfi 2015 és 2019 között sportorvosi asszisztensnek adta ki magát, majd amatőr jégkorongozóktól, megbízottjaiktól, sportegyesületek vezetőitől és alkalmazottjaitól elkérte a lejáró sportorvosi engedélyeket, amelyeket meghosszabbítva, a versenyzésre jogosító pecséttel ellátva adott vissza, mindezért persze pénzt kért. A csalásokhoz egy hamis bélyegzőkészletet használt, amely egy sportorvos és egy sportorvosi intézmény adatait és a ,,VERSENYEZHET” engedélyt tartalmazó, hamis bélyegzőkből állt.

A csaló alapos volt, hiszen az egyik egyesülethez egy eddig a hatóság számára beazonosítatlan társával rendszeresen látogatott, ahol kötelező sportorvosi vizsgálatokat színleltek. Ilyenkor a férfi társa játszotta el az orvos szerepét, mindezt fehér színű orvosi köpenyben és táskával, orvosi eszközökkel felvértezve. Szinte mindent úgy csinált, mint az igazi sportorvosi vizsgálatokon sztetoszkópos-, vérnyomás-, látás-, illetőleg EKG vizsgálatot is színlelt és sportorvosi kérdőíveket is kitöltöttek. A csalássorozattal több mint egymillió forintra tett szert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019 novemberében azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki az 53 éves férfit, tőle több mint egymillió forintot lefoglaltak. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit kuruzslás bűntettével, 160 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és 49 rendbeli csalás vétségével vádolja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem